Dronningen af pop tilbage på tronen

Hvem hittede i radioen i musikåret 2014? Tjek de nye tal fra Gramex.

Hun kan være alt andet end ligeglad. Medina er tilbage som radiofavorit i musikåret, der gik. Det viser nye tal fra Gramex.

Efter et besøg på fjerdepladsen i 2013 er hun tilbage på førstepladsen som den mest spillede danske hovedartist i radio og tv i 2014 ligesom hun også var det i 2011 og 2012.

Medina er i trygt selskab – hitlisten er fuld af kendte ansigter fra de seneste års hitlister: Nik & Jay, Rasmus Seebach, Christopher og Burhan G. Men blandt favoritterne i toppen ser vi også de solidt etablerede hovedartister som Thomas Helmig, D.A.D. og TV-2.

Eneste nye navn på årets hitliste er den nye danske DJ og topproducer Hedegaard feat. Lukas Graham på vokal.

Top 10: danske hovedartister

HAPPY HOME GÅR RENT HJEM

Mens hovedartisterne i toppen er kendte ansigter og stemmer, er sangene til gengæld nye: 8 ud af 10 af årets favoritsange i radio og tv er fra 2014.

Den mest spillede sang Happy Home har spillet Hedegaard og Lukas Graham helt ind i det gode selskab på top 10-listen over mest spillede hovedartister. Sangen har også vundet priser til Hedegaard som årets danske producer ved Danish Music Awards og Carl Prisen for årets mest spillede sang.

På listen finder du også radiohittene Jalousi af Medina og Joey Moes Million, men også debutanter som Stine Bramsens debutsingle Prototypical og R’n’B-trioen Scarlet Pleasures single Windy, der vandt prisen som årets bedste P3’s Uundgåelige.

Top 10: danske sange

TVILLINGER STRYGER TIL TOPS

Årets overraskelse finder vi på listen over de mest spillede danske musikere i radio og tv i 2014.

Her er tvillingerne Fridolin og Frederik Nordsø for første gang strøget ind på listen og direkte til tops på første- og andenpladsen som de yngste topscorere – og de første tvillinger – nogensinde.

Top 10’en lister de kunstnere, der er spillet flest minutter totalt gennem året på alle de forskellige produktioner, de medvirker på.

Det er typisk studiemusikere, der altså ikke har deres navn på forsiden af coveret, og derfor ikke er hovedartister, som alle kender. Til gengæld står de med småt i indercoveret som medvirkende på rigtig mange udgivelser.

Og Nordsø-tvillingerne har haft travlt. Trods deres kun 34 år stryger de i år begge to forbi den garvede percussionist Jacob Andersen, som ellers har toppet listen de sidste mange par år på grund af sit imponerende bagkatalog af produktioner gennem en efterhånden lang karriere i dansk musik.

Bemærkelsesværdigt er det, at Fridolin på førstepladsen er spillet langt flere minutter i 2014 end den mest spillede hovedartist, Medina.

Top 10: danske kunstnere

Mød Fridolin og Frederik Nordsø

Top 10: Penge fra udlandet