Dansk musik fortsat en milliard-industri

Dansk musik har betydning for samfundsøkonomien. Sidste år bidrog musikken med 6,8 milliarder kroner. Det viser en ny branchestatistik, som Rambøll præsenterer på Folkemødet i dag.

Musik spiller en central rolle i mange danskeres liv. Samtidig spiller musikken en central rolle i dansk samfundsøkonomi.

Når Gramex ankommer til Folkemødet i dag sammen med resten af musikbranchen, er det med dugfriske nøgletal fra branchen under armen.

Dansk Musikomsætning 2014 er udarbejdet af Rambøll på vegne af den danske musikbranche. Rapporten dokumenterer, hvordan dansk musik genererer milliarder til samfundsøkonomien og sikrer beskæftigelse på en lang række områder.

De største kilder til branchens imponerende omsætning er henholdsvis salg af indspillet musik og livemusik. Den indspillede musik står for 38,6 % af omsætningen og udgør samlet 2,6 milliarder kroner, der dækker over indtægter fra områder som streaming, download, radio og salg af cd’er.

Thomas Maagaard Dyekjær, underdirektør i Gramex, har stået i spidsen for musikbranchens initiativ, og han er tilfreds med samarbejdet:

– Dansk Musikomsætning 2014 er resultatet af et unikt og omfattende samarbejde mellem musikbranchens tungeste organisationer. Det skal vi bygge videre på, når vi også fremadrettet vil synliggøre musikkens reelle økonomiske værdi for samfundet, udtaler han.

Branchestatistikken er lavet på opdrag af IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og DMFF, som samtidig har assisteret Rambøll ved dataindsamlingen.

Det er tredje år i træk, musikbranchen og Rambøll samarbejder om en branchestatistik.

Rapporten bliver præsenteret på Folkemødet i dag kl. 15.30 i Kulturens Telt.

Læs pressemeddelelse
Læs om arrangementet på Folkemødet

Download Dansk Musikomsætning 2014