Aftale med Sydafrika i hus

Ny international aftale gør det muligt for danske musikere og artister at få betaling for airplay i Sydafrika.

Du behøver ikke være den næste Sixto Rodriguez – singer-songwriteren fra Detroit, der var større end Elvis i Sydafrika uden selv at vide det.

Hvis du som dansk musiker eller artist medvirker på en sang, der bliver spillet i radioen i Sydafrika, får du fremover også mulighed for at få penge for det via Gramex.

Vi har netop lukket en aftale med organisationen South African Music Performance Rights Association (SAMPRA), der svarer til Gramex i Sydafrika.

Det er den seneste aftale i rækken i det internationale netværk af aftaler, der gør det muligt at udveksle data og penge over grænserne. Målet er at hente så mange penge som overhovedet muligt hjem til vores medlemmer – uanset om musikken så bliver spillet i Sverige eller i Sydafrika.

Få dine penge fra udlandet

Gramex henter automatisk penge hjem til vores medlemmer fra de nu 34 lande i verden, vi har aftaler med – uden at tage gebyr eller procenter for det.

– Hvad det er for dansk musik de spiller i Sydafrika lige nu, ved vi ikke, før vi starter udvekslingen op i det nye år. Som musiker eller artist skal du bare sørge for at have registreret dit repertoire hos Gramex. Så gør vi resten, fortæller Marie Windfeldt Grønkjær, der er international seniorkonsulent i Gramex.

Tjek her, hvordan du sikrer dig alle dine penge fra udlandet:

Penge fra udlandet

Læs mere

Om Gramex’ internationale aftaler

Om organisationen SAMPRA