22 danske navne klar til Eurosonic Noorderslag

Danmark er valgt som årets fokusland for branchefestivalen Eurosonic Noorderslag. Hele 22 danske acts skal spille i Groningen 17.-20. januar.

Den bliver kaldt Europas vigtigste branchefestival for ny europæisk musik. I år er Danmark officielt fokusland for festivalen. Det betyder først og fremmest at ekstra mange danske navne på plakaten.

Eurosonic har tidligere fungeret som internationalt springbræt for danske navne som Agnes Obel, Lukas Graham og MØ.

Sarah Sølvsteen fra birdseye agency fortæller, hvad Eurosonic Noorderslag betyder for hendes arbejde, når hun booker kunstnere som fx MØ til festivaler og spillesteder verden over:

– Eurosonic er ganske enkelt den showcase-festival, hvor man har mulighed for at spille for flest mulige europæiske promoters og festivaler på én gang. Så med den rette timing i forhold til kunstnerens udvikling, er der virkelig gode chancer for at skabe konkrete resultater og aftaler… MØ spillede første gang på Eurosonic i 2013. På det tidspunkt var hun stadig ikke signet til noget label i udlandet, så det var tidligt i karrieren. Men der var positiv omtale på diverse blogs i USA og England samt i branchen generelt… Så folk kom til hendes show på Eurosonic. Og det resulterede med det samme i adskillige aftaler med europæiske promoters og fik hende på en række europæiske festivaler. Året efter stod hun der igen… Nye tilbud på bordet… Alt dette resulterede i, at hendes shows solgte ud i mange europæiske byer, allerede inden hun fik et hit på radio.

Derfor dansk musik

Hvorfor er det interessant at sætte fokus på Danmark i 2018? Det fortæller Robert Meijerink, der er ansvarlig for Eurosonic Noorderslags musikprogram:

– Jeg har fulgt den danske musikscene i næsten 15 år nu og har set den vokse. I de senere år har adskillige danskere fået internationale gennembrud. Det usædvanlige er, hvor bredt den danske succes er forankret – de nye internationale navne er kommet fra såvel den danske undergrund som jeres mest kommercielle musik. Dansk musik har altså en kvalitet og bredde, som vil kunne appellere til et ganske bredt udsnit af vores gæster. Herudover kan Danmark også læne sig op ad den store interesse, der er for al nordisk kultur lige nu.

Denmark Blooms at Eurosonic

Fra dansk side projektledes fremstødet af MXD – Music Export Denmark med SPOT Festival som partner. Foruden koncerterne og forskellige netværksarrangementer mellem danske og udenlandske musikselskaber, vil der være omtaler af dansk musik og anden dansk kultur i internationale medier – fokus bliver her lagt på de nære europæiske hovedmarkeder for dansk musik: England, Tyskland og Frankrig.

De 22 danske navne på årets festival er: August Rosenbaum, Av Av Av, Beast, D/Troit, Ellis May, Goss, IAMJJ, Iceage, Lydmor, Maximillian, Myrkur: Folkesange, Off Bloom, Pardans, Phlake, Scarlet Pleasure, School of X, Snavs, Soleima, Svin, Velvet Volume, We Like We.

MXD: Denmark Blooms at Eurosonic

Lyt til DR’s podcast-serie Udlandseventyret
Hitter du internationalt? Få styr på hvad der er op og ned