206 millioner til musikken

Gramex kan i år fordele 3 millioner mere end sidste år og det største beløb nogensinde tilbage til musikken.

År 2016 er talt op. Minutter og sekunder i radio og tv er vekslet til kroner og øre, der i dag er på vej ud til tusindvis af musikere og pladeselskaber.

Samlet kan Gramex i år fordele over 206 millioner tilbage til musikken. Det er 3 millioner mere end sidste år og det største beløb nogensinde i Gramex’ 54-årige historie.

Om årets resultat siger adm. direktør John R. Kristensen:

– De flere millioner i puljen i år skyldes blandt andet vores rigtigt gode samarbejde med Koda på det område, vi kalder anden offentlig fremførelse. Det er altså alle de butikker, cafeer, fitnesscentre osv., der bruger musik i det offentlige rum. Her har vi i den grad styrket den fælles indsats, og det betyder flere millioner i kassen også til musikerne og pladeselskaberne.

– Samtidig har vi over de sidste år kastet flere kræfter ind i det internationale arbejde, hvor der jo virkelig sker noget for dansk musik i øjeblikket. Her kan vi nu begynde at mærke i de kroner og øre, vi henter hjem fra udlandet, at dansk musik er populært som aldrig før ude i verden. Derfor fortsætter vi arbejdet med at bygge internationale ‘betalingsbroer’ over grænserne, fortsætter direktøren.

– Men selvom kagen bliver større år for år – også i år – er der stadig flere og flere musikere om at dele den. Derfor er det kun de færreste af vores medlemmer, der kan leve alene af den ’Gramex-check’, de får i dag. For langt de fleste er indtægten kun én af mange indtægtskilder som musikere i dag stykker sammen på et hav af forskellige måder fra live-optrædener, undervisning, coaching osv. Men jeg glæder mig over det gode resultat for dansk musik, slutter en tilfreds direktør.

Penge fra Gramex på vej