Mød Gramex’ nye formand: Sara Indrio

Velkommen til Sara Indrio, der efter generalforsamlingen 27. maj er ny formand for Gramex’ bestyrelse.

– Jeg er utroligt glad for, at Gramex’ medlemmer har vist mig den store tillid og ære det er at være med til at sætte kursen for et af vores vigtigste forvaltningsselskaber.

Sådan lyder det fra Gramex’ nye bestyrelsesformand Sara Indrio. Du kender hende sikkert fra Dansk Artist Forbund, hvor hun afløste Lena Brostrøm som formand i sommer. Men hun er også erfaren musiker og har selv været medlem af Gramex siden 1989.

Hun er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium som percussionist i 1998 og har arbejdet som musiker på utallige plader og udgivet fem albums i eget navn, ligesom hun har skrevet musik til film, tv-serier og teaterforestillinger. Sideløbende har hun taget en overbygningsuddannelse i journalistik og siddet i bestyrelsen i både DAF og DPA.

Nu gælder det bestyrelsesarbejdet i Gramex:

– Jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at varetage rettighedshavernes interesser i Gramex, som lige nu står midt i en stor og vigtig IT-udviklingsproces, der skal give en stærk og effektiv forvaltning af medlemmernes penge.

– Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet – i tæt samarbejde med Laura, kunstnergruppen og resten af bestyrelsen, men også med ledelsen, medarbejderne og medlemmerne, som jeg glæder mig til at lære at kende, siger Sara Indrio.

Her er Gramex’ nye bestyrelse

Det er som altid Gramex’ medlemmer, der på årets generalforsamling vælger, hvem der skal sidde i bestyrelsen.

Hvem der er på valg, går på tur. I år var Lena Brostrøm på valg i kunstnergruppen og ønskede ikke at genopstille. Der var derfor kampvalg mellem de tre opstillede kunstner-kandidater. Mere end 300 Gramex-medlemmer afgav “brevstemme” online i forvejen, og sammen med stemmerne afgivet fysisk på generalforsamlingen fik Sara Indrio et overvejende flertal af stemmer og vandt dermed valget om den ledige bestyrelsespost.

På producentsiden var Søren Krogh Thompson fra Playground Music på valg. Han blev genvalgt uden modkandidater.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med nyvalgte Sara Indrio som ny formand for bestyrelsen og Laura Littauer som næstformand.

Gramex’ bestyrelse ser derfor nu sådan her ud – set fra venstre:

  • Morten Ingholt (suppleant), Universal Music
  • Sara Indrio (formand), Dansk Artist Forbund
  • Søren Krogh Thompson, Playground Music
  • Laura Littauer (næstformand), Sundance Music
  • Jens Skov Thomsen, musiker/jurist
  • Nanna Klingsholm, Dansk Musiker Forbund
  • Morten Rosenmeier, Københavns Universitet
  • Jesper Løvdal (suppleant), musiker
  • Jakob Plesner Mathiasen, IFPI Danmark

Tusind tak for kampen, Lena!

Årets generalforsamling blev samtidig den sidste som bestyrelsesmedlem for Lena Brostrøm, der stopper efter knap 20 år i Gramex’ bestyrelse.

Hun blev derfor behørigt hyldet af generalforsamlingen, og formand Laura Littauer sagde sådan her:

– Sidst – men på ingen måde mindst – en stor tak til næstformand Lena Brostrøm Dideriksen, der i 2020 stoppede som formand for Dansk Artist Forbund og nu også takker af og giver mikrofonen videre her i bestyrelsen efter knap 20 års benhårdt arbejde for kunstnerne, men så sandelig også for Gramex’ bedste.

– Lena har været en uundværlig samarbejdspartner i bestyrelsen, en stærk sparringspartner i formandskabet og har i høj grad været drivkraft i forhold til at bygge bro mellem kunstnere og producenter i en forandringspræget tid. Vi har haft et travlt år, og vores visioner er lykkedes på baggrund af et stærkt samarbejde i hele bestyrelsen. Du kan med stolthed sige, at du efterlader et Gramex, der ser fremad!, lød det fra Laura Littauer.

Tusind tak for kampen, Lena! – og god vind fremover – også fra alle os på Gammel Kongevej, der ikke kan huske et Gramex uden dig.

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 27. maj 2021

Sådan kontakter du bestyrelsen