Direkte fra studiet: The Bowdashes

Hvad bliver der indspillet af ny dansk musik lige nu og her? Gramex kigger indenfor i studiet.

Det her er Linn Holm og Nana Nørgaard aka The Bowdashes. De er i øjeblikket ved at indspille deres debut-EP i Grapehouse Studios lidt længere nede ad Gammel Kongevej.

Vi har stillet dem et par hurtige spørgsmål eller fire, mens vi venter på pladen.

Hvordan vil I beskrive jeres musik?

Linn: En udenlandsk fyr kom efter en koncert på Loppen op til os og sagde, han var helt vild med vores lyd, som han betegnede som ”dark folk wave”, og vi kunne faktisk ikke have beskrevet det bedre selv. Det er stemningsfuldt, filmisk, mørkt, tungt og råt.

Nana: Det er lyden af Københavns sorte sider og det vilde vest, der kalder lokkende i det fjerne.

Hvad lytter I selv til lige nu?

Linn: Jeg er generelt virkelig dårlig til at opdage og dykke ned i musik af nye artister og hører derfor primært udgivelser af musikere, jeg har dyrket længe. Både deres ældre og nyere plader. Det tror jeg har noget at gøre med, at jeg ikke er hoppet helt med på streamingbølgen. Jeg er ret stor fan af vinyl, og det er jo ikke alt, der bliver udgivet på det medie.

Jeg har på det seneste lyttet en hel del til Iggy Pops nyeste plade både op til og efter hans koncert i København for nylig. Det var en oplevelse, jeg sjældent glemmer, jeg havde en fest til den koncert. Selvom lyden var virkelig skidt og ikke gjorde noget som helst godt for det ellers åndssvagt velspillende band, så var det en af de bedste koncertoplevelser, jeg har haft længe. Der var så meget energi fra Iggy og band. De spillede desuden primært numre fra den nye plade, som er helt suveræn.

Hvad er det fedeste albumcover of all times?

Linn: Vi er helt vilde med coveret til vores egen kommende single Copenhagen Gold Rush. Billedet er lavet af den danske kunstner Knud Odde, og vi fik selv lov at vælge, hvilket af hans værker vi ville bruge. Vi er begge meget inspireret af Knud Odde og hans rå og kompromisløse univers, der bestemt også er præget af rock- og punkmusikken og hans fortid som bassist i Sods og Sort Sol. Så det cover mener jeg måske godt kan kandidere til at ligge et solidt sted på en sådan rangliste.

Nana: Hvis vi ikke må vælge vores eget, så synes jeg, at Savage Roses metalliske cover til In The Plain er det flotteste nogensinde. Udover at jeg elsker pladen, der har fulgt mig, siden jeg var barn, så går metaleffekten kombineret med et motiv af bandet på en lidt mut skovtur op i en højere enhed. Jeg elsker det billede!

Hvilken musiker ville være den vildeste at få med i studiet?

Nana: Nu skal man jo passe på, hvad man ønsker sig, for man kan jo faktisk godt gå hen og få sit ønske opfyldt. Jack White ville være fed at arbejde sammen med. Og så et kor bestående af Grace Jones, Marianne Faithfull og Tina Turner. Indtil for nylig ville jeg have sagt Prince, men det må blive i the afterlife.

Ep’ens numre er produceret i samarbejde med Jean von Baden og Mads Mashti Nordheim.

The Bowdashes’ første single fra EP’en, Copenhagen Gold Rush, udkommer den 6. juni på This Recording Company.

Følg The Bowdashes på Facebook

Gramex rapporterer løbende fra vores medlemmer i studiet. Er du, dit band eller en artist på dit label på vej i studiet, så giv os et tip på rtk@gramex.dk