Få anmeldt dine udgivelser inden nytår, så du kan få dine penge

Foto: Rasmus G. Sejersen

Studielister efterlyses. Tjek, om du har udgivelser på listen og Gramex-penge til gode.

Lige nu savner Gramex studielister på 3.147 udgivelser – både singler, ep’er og album. De er spillet i radio og tv, men endnu ikke anmeldt til os på en studieliste.

Pengene gemmer vi i tre år. Men vi vil meget hellere have dem ud til alle jer musikere, artister, pladeselskaber og producenter, der har optjent dem.

Det er jeres rettigheder og jeres penge. Men ingen studieliste – ingen penge.

Se listen over efterlyste studielister

Sådan gør du

Tjek listen. Du kan søge i den. Finder du noget, du medvirker på, skal du kontakte pladeselskabet og minde dem om at anmelde udgivelsen til os. Er det artisten eller bandet, der selv har udgivet, skal du tage fat i dem. De får heller ingen Gramex-penge, før vi får en studieliste.

Er det din egen udgivelse eller dit bands, skal du selv udfylde en studieliste til os. Det foregår online og tager sjældent mere end 5 minutter.

Er du allerede medlem som pladeselskab, kan du claime en udgivelse direkte fra listen via Mit Gramex. Så er du i gang og skal bare udfylde resten af studielisten. Log ind på Mit Gramex og klik ‘claim’ ud for din udgivelse på listen over efterlyste studielister.

Finder du dine venner på listen, så sig det meget gerne videre til dem, så de også kan få deres penge. Du kan fx tagge dem i en kommentar på Facebook.

Hvorfor lave studielister?

Fordi der er penge i det. Nemme penge, der kan indløses på de cirka 5 minutter, det tager at udfylde en studieliste.

Gramex kender selvfølgelig mange af de store danske artister og bands, men vi aner ikke, hvilke musikere I har med i studiet, eller hvilke aftaler I laver med labels og distributører. Derfor har vi altid brug for en studieliste på danske udgivelser for at kunne udbetale de rigtige penge til de rigtige rettighedshavere.

Det er studielisten, der fortæller os, hvem der medvirker på hvilke numre, og hvem der har udgivet og derfor skal have udbetalt Gramex-pengene som producent.

Sådan anmelder du en udgivelse til Gramex

Hvornår skal du selv anmelde en udgivelse som musiker?

Hvornår og hvor meget?

Du har indtil nytår, så ingen stress. Du er ikke gået glip af nogen penge, endnu.

Har du udgivelser tilbage fra 2017 med på listen, så start med at anmelde dem. Ellers bliver dine penge for 2017-afspilningerne forældet efter nytår.

Afspilninger i 2020 får du efter planen først udbetalt til sommer, når året er gjort op. Ældre afspilninger får du som regel udbetalt før.

Hvor meget du får udbetalt, kan vi ikke sige på forhånd. Men jo mere du er afspillet, jo flere penge. Her kan du læse mere om, hvad vi udbetaler for og hvor meget, og du kan også selv beregne eksempler:

Udbetaling til kunstnere

Udbetaling til pladeselskaber

Kontakt os

Har du spørgsmål til studielister eller andet? Så er du altid velkommen til at kontakte vores medlemsafdeling på 33 85 32 00 # 1 eller medlem@gramex.dk.

Se vores telefontider


Om Gramex

Gramex er den organisation i Danmark, der sikrer musikere, artister, pladeselskaber og producenter betaling for offentlig brug af deres udgivelser. Vi er ikke det samme som Koda, fordi vi varetager forskellige rettigheder til musikken, men vi samarbejder tæt.

Det er gratis at blive medlem.

Læs mere om Gramex