September-udbetaling fra Gramex

I dag udbetaler vi til 3.848 rettighedshavere med afspilninger i udlandet eller Danmark.

Er du en af de musikere, artister, pladeselskaber eller selvudgivere, der får penge i den her omgang? Det kan du tjekke på Mit Gramex.

Det er også her, du kan hente en opgørelse over udbetalingen og se detaljer om din udbetaling og dine danske afspilninger.

Pengene går ind på din NemKonto i dag, hvis du har Danske Bank – har du en anden bank, kan der gå et par dage.

Gå til Mit Gramex

Dét får du penge for i dag

Gramex udbetaler i denne omgang knap 13 millioner kroner. Det er blandt andet betalinger til kunstnere og producenter for deres afspilninger i udlandet. Samtidig sender vi penge den anden vej til udenlandske rettighedshavere via agenter og organisationer ligesom Gramex i udlandet.

Udbetalingen indeholder derudover opsamlinger og reguleringer for 2023 til både kunstnere og producenter, som for eksempel skyldes korrektioner i rettigheder, registreringer af studielister modtaget efter deadline og rapportering om musikbrug i 2023 fra DR og TV2, som vi først har modtaget i 2. kvartal 2024.

Næste udbetaling bliver i december, hvor vi blandt andet udbetaler for de reguleringer, vi foretager i løbet af efteråret, og for erhvervskopiering til producenterne.

Afspilninger i 2024 udbetaler vi som altid først til sommer, når året er gjort op, og årsregnskabet er godkendt af generalforsamlingen.

Udbetaling til kunstnere | Udbetaling til producenter

Tjek din udbetaling

Du kan tjekke din udbetaling på Mit Gramex. Er du medlem som både kunstner og producent, kan du under “Udbetalinger” vælge i drop down-menuen, om du vil se din udbetaling som kunstner eller som producent.

Du kan finde detaljer om din udbetaling og dine danske afspilninger. Du kan se detaljerne online eller downloade dem. Klik på “Detaljer” til højre for dagens udbetaling og klik dig videre på “Vis” for at se mere. Du kan også downloade et fuldt track breakdown.

Dog kan du ikke se detaljer på betalinger fra udlandet. Det skyldes, at vi i langt de fleste tilfælde ikke modtager de data fra vores internationale søsterorganisationer. Du skal i stedet tjekke din udbetalingsopgørelse, hvor du kan se, hvor i verden du har fået penge fra, samt hvilken organisation og periode det drejer sig om. Klik “Vis” til højre for udbetalingen for at se opgørelsen.

Gå til Mit Gramex

Track breakdowns til producenter på vej

Hvis du får penge i dag som producent – altså som pladeselskab eller selvudgiver – er dit track breakdown lige på trapperne. Det er en oversigt med beløb over de tracks, du har rettigheder til som producent, der er afspillet i 2023 eller før.

Ligesom sidste år er vi sprunget direkte til udbetalingen, uden du skal godkende dine spilletider først. Men det er stadig dit ansvar som producent at tjekke listen over dine tracks. Du er forpligtet til at give Gramex besked, hvis der er tracks, du ikke længere har rettighederne til, og tilbagebetale pengene til Gramex.

Du får en mail fra os med info, så snart filen er klar til dig på Mit Gramex.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til din udbetaling eller driller dit login, er du velkommen til at kontakte os. Telefonen er ekstra åben i morgen torsdag fra 9 til 17.

Er der telefonkø eller frokostpause (kl. 12-12.30), vil du gerne ringes op, eller har du spørgsmål, vi alligevel skal undersøge nærmere, kan du med fordel skrive til os i stedet. Så vender vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.

Kontakt os

Læs mere

Hvilke lande får du penge fra?

Ny fordeling for kunstnerne

FAQ – spørgsmål og svar