Tag på festival alligevel – hjemme i sofaen

I'll Be Damned kan du stadig opleve på Nordic Noise 2020 – nu som livestream

I en skør og økonomisk max presset tid skaber musikbranchen hele tiden nye kreative initiativer. Ét af dem er fænomenet livestream-festivaler.

Det er ikke kun koncerter, som rykker over på nye formater som drive-in og livestream. Også de mange aflyste festivaler er tvunget til at tænke nyt.

Det har arrangørerne bag Nordic Noise gjort. En rock/metal-festival, der skulle have været afviklet i Amager Bio den 8.-9. maj og nu er udskudt til 2021.

Men indtil da er festivalen på rekordtid “tryllet” om til en online-festival på samme datoer med 8 bands på plakaten livestreamet fra Black Box Live i Jylland, og Karosserifabrikken i Helsingør.

2 dages heavy-rock-livestream-festival

– I stedet for at lægge os fladt ned på ryggen og vente på nogen hjælper os op, har vi taget action på hvad der måske er verdens første 2-dages heavy rock livestream-festival lavet på to locations i hver sin ende af landet.

Det siger bagmanden Michael H. Andersen, der til dagligt er CEO i pladeselskabet og musikforlaget Target. Og så er han medlem af Gramex som både musiker og pladeselskab.

– Nu skal vi have styr på alt det tekniske. Og 666 andre ting. Ofte kommer de bedste ting, når de udføres spontant med de rigtige folk omkring en, og jeg tror på det her er en begivenhed, der vil gå over i den danske musikhistorie, i hvert fald inden for heavy rock-genren, siger Michael H. Andersen.

Sammen med en lang række europæiske samarbejdspartnere, der restreamer festivalen på deres egne platforme, når Nordic Noise også hjem i stuen til rockhungrende fans i lockdown i særligt ramte lande som Italien og Spanien.

På den måde kan livestream-festivalen ende med at få et langt større publikum end hvad der er plads til i Amager Bio.

–Vores festival kan ende med at blive set af over 100.000!, siger Michael H. Andersen.

Musik har – stadig! – værdi

Der er gratis adgang. Så både dem, der har købt billet til den oprindelige udgave af Nordic Noise, og alle andre har mulighed for at se med derhjemme.

Men …

– Det er ganske gratis for publikum – in the name of rock’n’roll. Samtidig vil vi dog gerne appellere til forståelsen af vigtigheden af musik har en værdi. Vi vil derfor værdsætte, at der støttes op om både de optrædende artister og festivalen, så alle donationer overført til mobilepay nr. 70033 (Target Group) modtages med kyshånd og vil lande et tørt sted, lyder det fra Michael H. Andersen.

Bak op om dine favorit-festivaler

Nordic Noise er heldigvis langtfra de eneste, der finder på nye kreative ideer, tanker og initiativer, som kan afvikles på corona-sikker afstand, indtil vi må mødes foran scenerne igen.

Hvis du også savner livemusikken og synes der er alt for længe til 2021, så hold øje med, om dine favorit-festivaler finder på noget andet indtil da. Og bak op! Behold din billet, hvis du kan. Betal for det, hvis du får chancen for at være med på en kigger derhjemme i sofaen. Også selv om det selvfølgelig ikke er det samme som at være der selv.

De kolde øl, lugten af sved og køen til toilettet må du også selv sørge for.

Tjek line-up for Nordic Noise 2020 på Facebook