Tak for kampen, Kaj! Velkommen til, Birgitte!

Efter knap 25 år i musikkens tjeneste stopper Kaj Christiansen som underdirektør og administrationschef i Gramex for at gå på (velfortjent!) pension. Ny regnskabschef pr. 1. juli er Birgitte Ungar Thomsen.

Kaj Christiansen blev ansat i 1994 i et Gramex af en helt anden verden. Én computer var der på kontoret. Ellers var der kun skrivemaskiner – elektriske, bevares. Registreringen foregik på ’dumme terminaler’ uden harddisk med en snabel ned i NCB’s system.

– Det eneste krav, jeg havde, da jeg blev ansat, var, at jeg skulle have min egen PC med adgang til internettet. Det syntes de var helt skørt. Men dét fik jeg, fortæller Kaj Christiansen.

Sekretariatet lå i en almindelig lejlighed på Reventlowsgade. De var 9 på kontoret – inklusive Kaj. I dag er vi 26. Udbetalingerne foregik dengang på checks, som skulle pakkes og sendes med posten.

– Hver gang kom der sækkevis af breve retur fra medlemmer, der ikke lige havde fået givet os besked om, at de var flyttet. Det var jo før netbank, Nemkonto og CPR-kørsler, der automatisk opdaterer adresser. Og før vi fik vores eget system i 1998, der samlede alt ét sted. Dét gjorde en forskel, fortæller Kaj.

Kaj Christiansen gjorde en forskel, lyder det, hvis man spørger Gramex’ adm. direktør – og Kajs forretningsrejsekammerat gennem de seneste 7 år – John R. Kristensen:

– Kaj er jo en talmand. Og i tal er Gramex gået fra en omsætning på 53 millioner i 1994 til næsten fem gange så meget i dag, hvor omsætningen ligger på godt 248 millioner. Kajs indsats har været kraftigt medvirkende til den store fremgang i omsætning, siger John R. Kristensen.

Gramex er på de knap 25 år gået fra at have 15.638 danske medlemmer til mere end det dobbelte. Internationale aftaler havde vi 2 af i 1994. I dag har vi mere end 60 aftaler på vegne af både kunstnere og producenter med mere end 40 forskellige organisationer.

Og netop de mange internationale aftaler skyldes især Kajs engagement i det internationale samarbejde, understreger Lena Brostrøm Dideriksen, næstformand i Gramex’ bestyrelse. Hun fremhæver blandt andet hans indsats i udviklingen af VRDB, den fælles internationale database til upload og udveksling af repertoire over grænserne.

– Kaj sagde for 7-8 år siden, at når VRDB – som vi vist godt kan kalde Kajs barn – er oppe at køre, så kan jeg godt trække mig tilbage. Og det endte jo sådan set med at passe ret godt, siger Lena Brostrøm Dideriksen og ønsker Kaj alt det bedste i sin nye tilværelse.

Selv glæder Kaj sig til at få tid. Tid til sin familie og tid til at rejse – med sin hustru som rejsekammerat frem for direktøren.

– Nu skal jeg ud og nyde livet med Alice. Vi skal ud og rejse en masse. Og så skal jeg i haven og lave et nyt hegn og fixe en tagrende i sommerhuset og den slags. Det glæder jeg mig meget til at få tid til. Selvom jeg også kommer til at savne alle mine gode kolleger og venner både her i Gramex og blandt vores samarbejdspartnere, siger Kaj Christiansen.

Den nye Kaj hedder Birgitte

Gramex’ nye økonomiboss hedder Birgitte Ungar Thomsen. Hun er ny på posten, men langtfra ny i Gramex, hvor hun igennem 12 år har været hele vejen rundt i regnskabsafdelingen og blandt andet stået for alle udbetalinger til medlemmerne samt søsterorganisationerne i udlandet.

Birgitte elsker Excel og Radiohead og hader, når folk snakker under koncerter. Eller kører råddent på cykel. Og så kan du stensikkert finde hende i pitten til Eminem på Roskilde Festival næste uge.

– Jeg er rigtig glad for at få lige præcis Birgitte ombord som ny ‘finansminister’ – hun er en talknuser uden lige og kender efterhånden Gramex bedre end de fleste. Og så er hun god at have på holdet – også i en musikquiz!, siger John R. Kristensen og fortsætter:

– Tusind tak for kampen, Kaj! Og velkommen ombord, Birgitte!