Producent-aftale med Italien i hus

Enzo Mazza, SCF's CEO, og John R. Kristensen, Gramex' direktør, lukker aftalen i Geneve

Ny aftale giver danske pladeselskaber og producenter mulighed for betaling for airplay i Italien.

Gramex har netop indgået ny aftale med Italien. Det er den første aftale med den italienske søster-organisation SCF og Gramex’ første producent-aftale med Italien.

Aftalen betyder, at det nu også bliver muligt for danske pladeselskaber og producenter at få penge for afspilninger af deres repertoire i italiensk radio og tv.

Gramex har i forvejen to aftaler med de italienske søster-organisationer Nuovo Imaie og ItsRight på vegne af kunstnerne.

At vi nu også kan repræsentere producenterne i Italien, glæder Gramex’ adm. direktør John R. Kristensen:

– I Gramex er vi jo ikke herre over, hvor meget dansk musik, der bliver spillet i udlandet. Men når vores medlemmer opnår airplay i udlandet – og det gør dansk musik jo i den grad i øjeblikket – så gør vi i Gramex alt, hvad vi overhovedet kan, for at hente pengene hjem til dem.

– Derfor har vi ekstra stort fokus på de her ”betalingsbroer mellem landene”, som de internationale aftaler er. Og derfor glæder det mig meget, at nu også de danske pladeselskaber og producenter, der er medlem af Gramex, kan se frem til penge fra støvlelandet.

– Så endnu en gang en kæmpe stor tak til Gramex’ hårdtarbejdende udlands-team på Gammel Kongevej for at få aftale nummer 42 i hus. Vi ser frem til et godt samarbejde med SCF, siger John R. Kristensen, Gramex’ adm. direktør fra WIPO’s hovedkvarter i Geneve.

Gramex håber at kunne udbetale fra SCF i løbet af 2017.

Pladeselskaber og producenter med særlig interesse i Italien er velkomne til at kontakte os og høre nærmere.

Kontakt international seniorkonsulent Marie Windfeldt Grønkjær på 3385 3231 / mws@gramex.dk.

Oversigt over internationale aftaler

Musik i udlandet – for pladeselskaber
Musik i udlandet – for kunstnere