Musikfilm Festival 2016

Musikfilm skal ses i biografen. I hvert fald slår Cinemateket i morgen dørene op for fjerde udgave af deres populære filmfestival dedikeret til musikken.

Musikfilm Festival ’16 åbner årets program med en eksklusiv visning af ’Daft Punk Unchained’ om den franske house-duo bag robothjelmene. Om aftenen er der live-koncert med det psykedeliske danske folkeorkester Elevatorfører. (Gratis adgang OG et eksemplar af deres nye plade, hvis de må låne din lava-lampe, lover Elevatorfører på Facebook.)

Du kan vælge mellem mere end 30 film over de ni dage; både spritnye og klassikere, nicheproduktioner og perler fra filmarkivernes skatkister. Genrespektret er bredt, så der er noget at komme efter, uanset om du er til rock, metal, reggae, punk, electronica, jazz, hiphop, alternativ country eller klassisk musik.

David Bowie hyldes med kultfilmen ’Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’, der som den eneste af festivalens film vises to gange.

Ud over filmvisningerne inviterer Cinemateket til forskellige events og live-optrædener; lørdag den 9. april kan du for eksempel gøre gode fund på det årlige plademarked eller brillere i musikquizzen.

Se program for Musikfilm Festival 2.-10. april 2016

4 anbefalinger lige fra hjertet

Hvad skal man vælge? Vi har spurgt Morten Tang, der står i spidsen for festivalen. Her hans fire anbefalinger – lige fra hjertet:

– Sing Me the Songs That Say I Love You: A Concert for Kate McGarrigle
Rufus og Martha Wainwrights rygradsrislende live-hyldest til deres mor Kate McGarrigle, der døde af cancer i 2010 kan simpelthen få pelsen til at stå på selv de mest umusikalske dødbidere. Vokalharmonier for engle!

– R.E.M. by MTV
Historien om R.E.M. fortalt i klip fra MTV; mediet, som gennemsyrede popkulturen i R.E.M.’s storhedstid. Det er HELT vildt, hvor mange store sange det band har skrevet – man glemmer indimellem, hvor meget de farvede 1980-90’erne!

– The Possibilities are Endless
Filmen om den skotske sangskriver og 1990’er-stjerne Edwyn Collins, der fik en hjerneblødning for nogle år tilbage, er årets mest poetiske, gribende og øjenåbnende (musik)film. En anderledes og afvæbnede fortælling om at vende tilbage til livet, sproget, minderne og musikken.

– We Like it Like That – The Story of Latin Boogaloo + dansefest:
Dyk ned i en farverig smeltedigel af liv og musikalske dage i New York City anno 1960’erne. I et æggende krydsfelt af samba, bossa nova og soulmusik formes boogaloo på gader, stræder og tilrøgede klubber blandt latinamerikanske emigranter i The Bronx og Brooklyn. Genren døde næste ud, men er nu genstand for en glædelig revival. Der er party i forbindelse med visningen inkl. to boogaloo-dj’s, som spiller autentiske 45-singler!, slutter Morten Tang.

Hvis du ikke er i nærheden af København, skal ud og spille eller bare passe børn, er der også altid masser af musikfilm at vælge mellem hjemme på sofaen:

Musikfilm på Filmstriben