MTV – nu også som radio

Som det eneste land i verden har Danmark nu fået MTV som radiokanal.

Den 1. november 2019 lancerede MTV som det første land i verden en radiokanal i Danmark.

Det er amerikanske Viacom, der også står bag MTV og mange andre tv-kanaler, der nu har kastet sig over radiodrift på det danske radiomarked. Den nye kanal drives i samarbejde med TVR Media, der også står bag blandt andet radiokanalen Energy (NRJ) .

Hvordan er det så gået at oversætte MTV til radio? Det spurgte vi Jesper Dahl om, der er direktør for Viacom i Norden og altså ikke er ham Jesper Dahl, du kender som Jokeren.

– Vi har fået en stærk start og er meget tilfredse med lanceringen. Vi har haft næsten 60.000 unikke lyttere om ugen i snit, fortæller han.  

Målgruppen for den nye radiokanal hedder 15-55 år, så tilhører du selv MTV-generationen, der er flasket op med MTV i 80’erne og de tidlige 90’ere, er du altså stadig en del af målgruppen.

– Musikprofilen er det, vi kalder hot adult contemporary, med kendte navne tilbage fra 80’erne og 90’erne mixet med alle de hotte nye udgivelser og stjerner i dag, fortæller Jesper Dahl.

Ud over shows tilpasset dagens rytme og flow kan du fra i dag også finde flere klassiske MTV-formater kendt fra skærmen – nu oversat til radio.

– Vi har med stor succes lanceret MTV Breakfast Club med Rikke Göransson og Oliver Bjerrehus og MTV Unplugged med Julie Ruugaard og gæster som Medina.

– Den 5. februar lancerer vi også Headbangers Ball med Anne Lindfjeld og Yo! MTV Raps med Phase 5. Og så får vi Nicoline Toft som vært for MTV Rush Hour, vores daglige eftermiddagsshow, siger Jesper Dahl.

“The M in Music”

Du kan lytte til den nye MTV Radio hele døgnet på DAB+, mtvradio.dk, mereradio-appen og MTV Radios egen app, som du kan hente i App Store eller på Google Play.

MTV Radio kan desuden høres på FM98,6 i Nordsjælland og dele af Hovedstadsområdet.

Lyt til MTV Radio