Hver dag er Spil Dansk Dag i udlandet

I dag er det Spil Dansk Dag, hvor dansk musik fejres over hele det dannebrogs-farvede land.

Festen for den rød/hvide musik er i år udvidet til hele ugen – både i radioen, skoler, spillesteder, kommuner osv.

Mere dansk musik i radioen under Spil Dansk Ugen

Uden for Danmark spiller den danske musik også for fuld udblæsning – året rundt – hinsidans og over there, på pubben og la playa.

Siden april har danske musikere og pladeselskaber tjent ikke mindre end 7,5 millioner kroner alene på airplay i udlandet. Det viser nye tal fra Gramex.

Det er vores naboer i Sverige, der sender flest penge hjem til den danske musik. Men også store musiknationer som England og Tyskland er medvirkende til, at festdagen for dansk musik fortsætter hele året rundt – også uden for Danmark.

Se hvilke 10 lande der spiller mest dansk musik

Dansk på dansk

Sange som ’Under stjernerne på himlen’ og ’For Evigt’ giver formentlig lige så lidt mening som ’Rødgrød med fløde’ for de fleste uden for Norden.

Dansk er og bliver volapyk for mange. Men det afholder på ingen måde udlandet fra at spille dansk musik – også sunget på dansk.

Rasmus Seebach har for eksempel sunget sig solidt i radioen udelukkende på dansk i både Sverige og Norge. Men også uden for vores nabolande kan man tænde for radioen og høre den populære danske popsanger. En optælling viser airplay i lande som Tyskland, England, Irland, Spanien, Ungarn, Belgien, Letland og sågar Japan.

Sandt eller falsk?

Er det din musik, der bliver spillet uden for grænsebommene – på dansk eller ej? Så har du sikkert fået masser af “gode råd” til, hvordan du bedst får pengene hjem. Men hvad er egentlig rigtigt.

Vi guider igennem de mest udbredte misforståelser, vi møder hos musikere. Hvad er sandt og falsk?

Tjek vores guide til flere penge fra udlandet