Fra airplay til Gramex-udbetaling

Hvad sker der egentlig, fra du hører dig selv i radioen, til du får Gramex-pengene ind på kontoen?

Du har lige hørt din nye single i radioen. Du er glad. Indtil du logger på Mit Gramex og opdager, at singlen ikke er med på listen over dine registrerede udgivelser.

Ingen panik.

Her kan du se, hvorfor det kan tage lidt tid. Og hvornår du selv skal rykke på noget.

Sådan fungerer det

Der ligger en hel del trin og data bag din Gramex-udbetaling. Hvis du ikke kan se alle dine rettigheder på Mit Gramex, kan det altså skyldes forskellige ting i den her proces.

De mest almindelige årsager er:

  • Det tager længere tid, end du lige tror. Du har indsendt studielisten sidste uge og hørt din nye single i P3 i dag. Men der går altså noget tid, før radiostationen får den rapporteret til os, og vi får registreret studielisten i vores system. Det har heldigvis ingen betydning for din udbetaling, så længe studielisten er indsendt til tiden. Så ingen alarm; du skal ikke gøre andet end at vente og være lidt tålmodig.

  • Du er ikke blevet spillet på en af de radio-/tv-kanaler, vi får rapportering fra. Vi registrerer først studielisten, når der er Gramex-penge i det for rettighedshaverne. Det er der, når en af sangene på udgivelsen er blevet spillet på en af de radio-/tv-kanaler, der rapporterer til os, hvilken musik de spiller. Du kan se dem her: Hvad udbetaler vi for?

  • Pladeselskabet eller producenten bag har ikke sendt os en studieliste eller har glemt at skrive dig på. Prøv at spørge dem pænt, om de har husket det, og om du er med på studielisten. De får heller ingen Gramex-penge uden en studieliste.

  • Det er en udenlandsk udgivelse. I så fald skal du selv give os besked om, at du medvirker. Vi får nemlig kun studielister ind fra danske producenter på danske udgivelser. Læs mere her

Læs mere

Deadline for studielister: 1. december