FM-radio står stærkt i Danmark

Det viser helt nye tal fra Kulturstyrelsen. Sammen med Kulturministeriet har de netop offentliggjort den længe ventede 360 graders-undersøgelse af det danske radiomarked.

At politikerne nu får fakta på bordet om danskernes aktuelle radiovaner, glæder Gramex’ adm. direktør John R. Kristensen:

– Tallene viser, at der ikke er noget rationelt belæg for at slukke for FM foreløbigt – måske aldrig? Dermed bekræfter rapporten i høj grad de argumenter, mange af os fremførte for at få revurderet den såkaldte køreplan for DAB. Hvis jeg var mediepolitisk ordfører, ville jeg glæde mig over, at der nu ligger en undersøgelse, som understøtter den beslutning, de traf i foråret, hvor man valgte at udskyde en eventuel lukkedato for FM. Det var en klog beslutning. Lad nu FM og DAB supplere hinanden, indtil den dag, som det er min overbevisning, at nettet overtager distribution af radio, siger John R. Kristensen.

Til Berlingske Business udtaler han:

– Rapporten læner sig kraftigt op ad de fakta, vi fremlagde, nemlig at de, som forsøgte at tale FM ned og DAB op, udelukkende havde til formål at få solgt nogle nye radioer. Rapporten viser med al tydelighed, at DAB-teknologien ikke er blevet adopteret af forbrugerne, siger John R. Kristensen, som slår fast, at han ikke er imod DAB-teknologien, men udelukkende ønsker, at musik og radio skal kunne nå ud til flest muligt, så kunstnerne kan få det størst mulige publikum.

Berlingske Business: DAB-radio vil ikke overhale FM i nær fremtid

Til Politiken siger også Koda’s direktør, Anders Lassen, at rapporten giver grund til at frede FM-båndet:

– Det billede, undersøgelsen afdækker, er netop, at radiolytning i dag foregår på mange forskellige platforme, siger Anders Lassen.

“Og måske er det netop her, pointen ligger, siger eksperter: Fremtidens radiolytning kommer til at foregå her, der og alle vegne”, skriver Politiken.

Politiken: Ny rapport giver kaotisk billede af DAB

OM RAPPORTEN

Kulturstyrelsens 360 graders-undersøgelse er led i den medieaftale for 2015-18, som blev indgået i april 2015. Rapporten er sendt i høring til 29. januar 2016.

360 graders-undersøgelse om digital radio mv.