Få vekslet studielister til penge hos Gramex

Gramex efterlyser lige nu studielister på 1.661 danske singler, ep’er, albums. Nu opfordrer vi alle jer musikere og pladeselskaber til at tjekke listen, så I kan få jeres penge.

Vi har trukket en frisk liste over de udgivelser, vi efterlyser studielister på, lige nu. Musikken er spillet i radio/tv de seneste tre år, men ikke anmeldt til os – endnu.

Tjek, om du er på listen over efterlyste studielister

Hvad skal jeg gøre?

Tjek listen. Du kan søge eller sortere på artist eller titel i Excel-filen.

Finder du nogen titler, som du selv eller dit band eller dit label har udgivet? Udfyld og send os en studeliste.

Finder du udgivelser, du har medvirket på som musiker? Tag fat i pladeselskabet eller hende/ham/dem, der har udgivet, og bed dem sende os en studieliste. Du må gerne hilse fra os og sige, at de heller ikke får nogen producent-penge fra Gramex, før vi får studielisten.

Hvorfor lave studielister?

Den korte version: Ingen studieliste – ingen Gramex-penge.

Den lidt længere, men stadig ret korte version: Gramex kan ikke gætte, hvilke musikere I hver især har haft med i studiet, eller hvilke aftaler I har lavet om producent-rettighederne. Den information får vi på studielisten.

Studielisten er derfor Gramex’ dokumentation for, at vi udbetaler penge til de rigtige rettighedshavere.

Hvor meget har jeg til gode?

Det afhænger af, hvor og hvor meget du er blevet spillet.

Nogle af titlerne på listen er spillet et par sekunder; nogle er spillet i tusindvis af minutter. Det betyder, at nogle har et par håndører til gode, mens andre har optjent rigtig mange penge.

Penge, der relativt nemt kan indløses på den tid, det tager at udfylde og sende en studieliste.

Når først vi har modtaget studielisten, behøver du ikke bruge mere tid på det. Vi tager den derfra og sørger for, alle får deres penge for hvert eneste minut og sekund den bliver afspillet i radio/tv de næste 70 år.

Hvornår får jeg pengene udbetalt?

Gramex udbetaler næste gang omkring sankthans. Her får medlemmerne penge for afspilninger i 2016. Men kun hvis udgivelserne er anmeldt til os i 2016.

Sender du os først en studieliste nu, kan du ikke nå at få penge for 2016-afspilningerne næste måned. Men vi lover at gøre alt, hvad vi kan, så du kan få de penge, du har til gode, i en efterbetaling senere på året.

Afspilninger i 2017 får du udbetalt i juni 2018. Hvis du anmelder udgivelsen til os på en studieliste inden nytår. Du har altså 229 dage endnu.

Det skal du anmelde til Gramex – det skal du ikke

Hvad får du penge for?
Hvad er det Gramex laver?