Ekstra airplay til danske musikere hele Spil Dansk Ugen

Nelson Can kan du høre på Roskilde til sommer og i radioen lige nu. Foto: Dennis Morton

Alle DR’s radiokanaler er med i Spil Dansk Ugen i år. Det giver ekstra airplay til den dansk-producerede musik.

De internationale superstjerner fylder meget på streaming-tjenester og radioflader i dag. Men den her uge er anderledes. Det er Spil Dansk Uge hele uge 44. Og dét kan høres, når man tænder for radioen.

– Den danske musik risikerer at blive presset af markedsudviklingen, fordi flere og flere danskere lytter til musik via store internationale streamingtjenester, hvor danske kunstnere blot er ét tilbud blandt mange. Udfordringen er at modstå, at det danske drukner i den store internationale konkurrence. Vi er en lille nation og et lille sprogområde, og i DR tager vi det meget alvorligt at afspejle og styrke den danske musikscene, siger radiochef Gustav Lützhøft fra DR og fortsætter:

– Derfor er det helt naturligt for DR at fortsætte det tætte samarbejde med Spil Dansk, som vi har haft lige siden begivenheden blev lanceret i 2001. Vi var tidligere med ved fejringen over én dag, da der var tale om en Spil Dansk Dag, og nu er vi med til at markere begivenheden i hele Spil Dansk Ugen på tværs af alle vores radiokanaler, siger Gustav Lützhøft.

Torsdag den 2. november spiller P3 og P4 udelukkende dansk-produceret musik fra klokken 6 om morgenen til midnat. De andre kanaler fejrer Spil Dansk Ugen hver især med for eksempel en tema-dag i prime-time med dansk musik.

Airplay giver Gramex-penge

Gramex er klar til at registrere hvert eneste minut og sekund, der bliver spillet musik – både de velkendte klassikere, det glemte guld, de upcoming bands og artister og acts, vi ikke ellers hører i radioen resten af året.

– I Gramex hverken kan eller vil vi blande os i, hvilken musik vores kunder vælger at spille. Men det er ingen hemmelighed, at vi glæder os hvert år, når det er Spil Dansk-tid. For jo flere minutter den danske musik får i radioen, jo flere penge kan vi udbetale til alle de danske musikere og pladeselskaber, der er afspillet, siger adm. direktør i Gramex John R. Kristensen.

– Bare husk at få anmeldt jeres udgivelser, så vi ved, hvem der skal have pengene, opfordrer John R. Kristensen.

Sådan anmelder du en udgivelse til Gramex

DR spiller ekstra meget dansk i uge 44
Se hvad der sker i Spil Dansk Ugen