Direkte fra studiet: Dance With Dirt

Hvad bliver der indspillet af ny dansk musik lige nu og her? Gramex giver dig smagsprøver direkte fra vores medlemmer i studiet.

Her ses Jonathan og Mikkel fra rockbandet Dance With Dirt. Bandet er netop blevet færdige med at indspille deres andet album, hvis foreløbige titel er Marathon – opfølgeren til deres debutalbum We Are Dance With Dirt fra 2013, som de udgav efter at have vundet Karrierekanonen i 2012.

Vi har stillet dem et par spørgsmål, mens vi venter på albummet.

Hvor indspiller I henne?

− Vi indspiller på Engelsholm Slot nær Vejle. Det er en fantastisk oplevelse, fordi vi er isoleret i forhold til de sædvanlige distraktioner som byliv og natteture. I stedet er vi omgivet af en smuk, beroligende natur sat i scene af slottets lidt voldsomme forhistorie.

− Alkymistiske symboler udsmykker slotsvæggene og de omkringstående skulpturer, som sådan en slags magisk besværgelse, der ligger og rumsterer over stedet. En af slottets første ejere var alkymist, og han brændte hele formuen af på at lave guld, og vi joker med, at hvor han fejlede, vil vi sejre.

− Det giver da også lidt, at vi fandt ud af, at der har stået en guillotine på slotspladsen, hvor hovederne så i fordums tid har rullet, og at uartige børn er blevet smidt ned under gangbroen ved voldgraven.

− Havde nogen sagt til os for et år siden, at vi ville indspille på et slot, ville vi nok have grinet af dem. Med vores nordjyske lune virker det lidt pompøst, men okay, på vores egen beskedne måde går vi lidt i fodsporene af Led Zeppelin og Rolling Stones, der har indspillet nogle af deres mest legendariske album på lignende, hjemsøgte steder.

Hvad lytter I til lige nu?

− Lige for tiden er vi ret glade for den seneste Foals-udgivelse, What Went Down. Vi var vilde med deres Holy Fire fra 2013, så vi var meget forventningsfulde op til det nye album, og det har bestemt ikke skuffet. Derudover lytter vi også rigtig meget til Blaue Blume, som vi synes laver noget helt exceptionelt, spændende musik.

Hvilken musiker ville være den vildeste at få med i studiet?

− Nu har vi været så heldige, at vi har fået lov at arbejde sammen med nogle af de danske musikere, som har betydet meget for os. På vores første album havde vi Frederik Valentin (Rock Hard Power Spray, Vomit Supreme, Complicated Universal Cum) inde over, og vi har også været i studiet med Sebastian Wolff (Kellermensch) i forbindelse med vores tidligere single Coming Home.

− På det her album har vi haft Tobias Kippenberger (The Floor Is Made Of Lava) med inde over sangskrivningsprocessen. Vi havde en rigtig fed og inspirerende weekend i hans Max Peber HQ i København, hvor vi fik udviklet nogle ideer og der samtidig også var plads til de sædvanlige rok-og-uld-udskejelser.
− Når det så er sagt, tror vi ikke, at nogen i bandet ville brokke sig over, hvis Josh Homme eller Dave Grohl lige kiggede forbi til næste album.

Hvilken plade har betydet mest for jer som musikere?

− Det er jo et spørgsmål som er urimelig svært at svare præcist på. Vi har individuelt alle et særegent oprindelsessted for, hvad der har været startskuddet for vores spring ud i musikken.

− Det er lidt ligesom, hvis man skulle sætte finger på sit absolutte yndlingsalbum – for hvor skulle man begynde? Hvert album har sin egen personlige historie, og det er ligesom også det, der er det smukke ved musik; hvordan man udbygger sin egen erindringshistorie ud fra forskellige indtryk på forskellige tidspunkter.

− Vi kunne måske pege på sådan noget som Queens of the Stone Age og alle deres album. Det virker som om, at de for hver ny udgivelse genopfinder sig selv og samtidig udvider rammerne for, hvad man gik rundt og troede var muligt. Det fremhæver den kunstneriske proces, som lige netop er den, der betyder noget for os som musikere, frem for bare ét enkelt album, der skal fungere som en slags hellig gral.

Dance With Dirt forventer release i foråret 2016. Albummet udkommer på AEM Records på vinyl, digitalt og muligvis også på CD.

Se video fra studiet på Gramex’ Facebook

Følg Dance With Dirt på Facebook