Danmarks mest spillede musiker

Hvem blev spillet mest i radioen i 2015? Tjek Gramex’ top 10

Guess what: Den mest spillede danske musiker i radioen i 2015 hedder hverken Lukas Graham eller Rasmus Seebach.

Han hedder Rune Harder Olesen.

Kender du ham ikke? Så er det ikke så mærkeligt.

For de 10 musikere på hitlisten er nemlig ikke selv hovedartister og står ikke på forsiden af coveret. Derfor er de ukendt for mange musikelskere.

Til gengæld er de velkendt her hos Gramex, som registrerer hver eneste musiker på hver eneste danske udgivelse. De er nemlig alle 10 populære og produktive studiemusikere og producere, der medvirker på et hav af forskellige indspilninger med alle de store danske navne. Det giver airplay.

9 en halv uges airplay

Rune Harder Olesen på førstepladsen er percussionist og har indspillet plader i over 30 år.

I Gramex’ system er han registreret på i alt næsten 3.000 sange (!). Tæller man op, hvor mange minutter alle de sange er spillet totalt sidste år, svarer det til cirka 9 ugers nonstop airplay. Det gør ham til den suverænt mest spillede danske musiker i radioen.

En nyhed, der glæder Rune Harder Olesen, som har ligget i top tre de sidste mange år, men aldrig nummer ét:

– Fedt! Det er jeg da glad for at høre. Fra nu af sætter jeg hyren op, haha!

Hans første rigtige studiejob var tilbage i 1983 i Sweet Silence. Medlem af Gramex blev han i 1984. Siden har han indspillet med de fleste danske kunstnere – heriblandt en lang række radioklassikere.

– Af hits har jeg blandt andet medvirket på Vent på mig, Sleeping my day away, Right next to the right one, Jonathan, Den Bedste tid, On a long lonely night, The Actor, Hvor længe vil du ydmyge dig, Sikke en dejlig dag, Bad Craziness, Dansevise (med Lars H.U.G.), Sommer i Europa, Waterline osv., fortæller Rune Harder Olesen, der i øjeblikket turnerer og indspiller med Gnags.

Både Rune Harder Olesen og Jacob Andersen i toppen af listen er garvede percussionister.

På listen finder vi også sidste års mest spillede danske musikere Nordsø-brødrene Fridolin og Frederik. Ellers er halvdelen af navnene på årets liste nye.

Højst placerede nye navn er Morten Ristorp på tredjepladsen også kendt som ‘Rissi’. Han er den ene halvdel af producer-teamet Future Animals og har blandt andet været med til at indspille både Lukas Graham og Patrick Dorgan. Begge navne, vi finder helt i toppen af årets andre to top 10-lister.

Top 10: Mest spillede danske musiker i 2015

1Rune Harder Olesen
2Jacob Andersen
3Morten Ristorp
4Fridolin Nordsø
5Morten Pilegaard
6Magnus Larsson
7Frederik Nordsø
8Jonas Krag
9Johannes Jules Wolfson
10Andreas Martin Sommer


Statistikken omfatter danske udgivelser afspillet i DR, TV2 samt på kommercielle radiostationer. Kilde: Gramex juni 2016.

Top 10: Årets største radiohit
Top 10: Årets radiofavorit