Dansk Live flytter ind i Lydens Hus

Det spiller for live-musikken i Danmark. Danskerne elsker at gå til koncert, og live-scenen er i vækst. Det viser en ny analyse udarbejdet for Dansk Erhverv.

Nu styrker Dansk Live sit sekretariat og rykker ind i Lydens Hus.

Dansk Live er interesseorganisation for de danske spillesteder og festivaler; stiftet i 2011 efter en fusion af foreningerne Festivaldanmark og spillesteder.dk.

I dag har organisationen netop rundet 100 medlemmer af livearrangører lige fra Roskilde Festival og Northside til Ishøj Kultur Cafe og Kedelhuset i Silkeborg.

Velkommen til Vesterbro

Vi mødte sekretariatet i de nye lokaler med udsigt over Sankt Jørgens Sø.

Velkommen til Gammel Kongevej! Hvorfor har I valgt at flytte ind i Lydens Hus?

– Vi har savnet nogle ligesindede legekammerater, der ligesom Dansk Live tænker i nye tendenser, musik, lyd og business. I Lydens Hus har vi fået et dejligt lyst kontor i et fleksibelt fællesskab med gode mødelokaler og hurtigt wifi.

Hvem sidder I på sekretariatet?

– Sammen med vores søsterorganisation Danske Koncert- og Kulturhuse, har vi netop styrket det fælles sekretariat med kompetencer og manpower. Vi er Maren Astrup, Kasper Madsen, Michael Nymann Folmer og Jakob Brixvold, som tilsammen er gode til kommunikation, strategi, projektledelse, databehandling, public affairs, forvaltning, konferencer og meget andet.

Hvad har I gang i lige nu i Dansk Live (ud over at tømme flyttekasser!)? 

– I næste uge holder vi Danske Koncert- og Kulturhuses Årsmøde i Holstebro, og vi er også i gang med at planlægge Dansk Live’s Årsmøde i Vordingborg i næste måned. Så er der nogle aktuelle sager om moms- og skattebarrierer for spillestederne + arbejdsskadesikring af de festivalfrivillige, der fylder en del. Og vi er ved at lægge sidste hånd på hele tre statistikker + en masse andre spændende ting. Der er gang i butikken, og vi er glade for at opleve, at der er bud efter os.

Dansk musik skaber værdi

Dansk Live arbejder for live-musikken. Gramex repræsenterer rettigheder til indspillet musik. Men hvad er en god koncert uden favorit-albummet, man kan lytte til bagefter? Og hvad er et nyt album uden en turné at se frem til?

Musikken går på begge ben. For alle dem, der prøver at leve af musik, og for alle musikelskerne, der lægger penge i vinyler, cd’er, streaming-abonnementer, koncertbilletter, festival-armbånd, merchandise, øl i baren osv.

– Dansk Live er en af vores rigtig gode kunder og samarbejdspartnere i dansk musikliv – ikke mindst som del af konsortiet bag den opgørelse af dansk musikomsætning, vi hvert år præsenterer sammen med Koda, Ifpi, MXD og Musikforlæggerne. De årlige opgørelser af dansk musikomsætning viser, at dansk musikliv som samlet branche er en milliardindustri, der skaber merværdi og bidrager væsentligt til dansk samfundsøkonomi. Vi glæder os over, at samarbejdet med Dansk Live nu bliver endnu tættere med kun et par trapper imellem os, siger Gramex’ underdirektør Thomas Maagaard Dyekjær.

Gramex og Lydens Hus deler adresse på Gammel Kongevej 11, men ligger på hver sin etage.

Bag Lydens Hus står Vækstfabrikkerne, Væksthus Hovedstadsregionen, Innovationsnetværket Dansk Lyd og Gramex.

Læs mere

Følg Dansk Live
Følg Lydens Hus

Dansk Erhverv: Det spiller for live-musikken
Dansk Musikomsætning 2014