Shy shy shy: Next stop Roskilde

Hvilke drømme bliver til virkelighed? Og hvilke forbliver planer på et stykke papir? Gramex følger livet som upcoming. Læs 5. del af føljetonen om Shy shy shy.

Da Gramex mødte indiepop-duoen Shy shy shy første gang, havde de én single på repertoiret. Men var loadet med drømme. Hvad de ikke havde på CV’et, havde de på to do-listen.

Siden er der gået halvandet år, og barndomsvennerne Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard fra Skive har sat hak efter hak på deres liste.

  • Udgive en EP – tjek
  • Finde en promoter – tjek
  • Få styr på studielister til Gramex – tjek
  • Få sig en booker – tjek
  • Indgå en publishing-aftale – tjek
  • Spille på Spot Festival – tjek tjek
  • Spille i udlandet – tjek
  • Spille på Roskilde Festival – på mandag…

Roskilde Rising

Lige om hjørnet venter Roskilde Festival – en af de drømme, der står skrevet med ekstra STORT på listen.

– Ja, så ringede de sgu fra Roskilde. Det var mega vildt. Det var en af de rigtig store, måske den allerstørste, fortæller Astrid med et kæmpe stort smil.

– Det glæder jeg mig sindssygt meget til. Og så er jeg også lidt nervøs. Jeg går og har sådan lidt ondt i maven over det. I nat kunne jeg ikke sove, så der lå jeg og tænkte over, at vi skulle finde på et eller andet ekstraordinært. Det betyder så meget for os, så der skal virkelig skrald på, siger hun.

Hvordan forbereder man sig på det?

– Jamen det gør man da ved ikke at sove om natten og ligge og tænke på det dér, griner Astrid.

– Nej, man øver sig helt, helt vildt, hele tiden.

– Og så får man sat nogle koncerter op i god tid inden, supplerer Simon med vanlig ro på.

– Så man ikke øver helt vildt, og så er det første gang man spiller sættet live. Det er altid noget andet, når der er et publikum.

Når drømme bliver til virkelighed

Men hvad gør man så, når drømmene én efter én går i opfyldelse, og listen bliver kortere og kortere?

– Jamen du forstår ikke, hvor lang den liste er!, udbryder Astrid.

– Det er som om, at jo flere ting man krydser af, jo flere ting opstår der. Det forpligter jo også lidt, at man skal spille de der store festivaler, har fået sig en booker og sådan noget. Så kan man ikke bare sige ’Ej, vi gør det bare i morgen, Simon!’

Deres næste store projekt er at få indspillet nye sange og udgive noget nyt; et album formentlig. Eller endnu en EP.

– Og så håber vi jo også, at vi ikke selv skal udgive den næste, fortæller Astrid.

Drømmen om et pladeselskab er stadig med på listen.

– Vi ville egentlig gerne have været i gang med at indspille noget nyt inden sommeren. Men det når vi ikke. Til gengæld har vi spillet en masse koncerter, og hvis vi ikke havde gjort det, så ville vi ikke være blevet så gode til det, som vi faktisk er, siger Simon og fortsætter.

– Det vokser lidt i ryk; så bliver vi rigtig gode herovre på live, så skal vi også lige huske at følge med herovre på indspilningssiden.

Men ud over de to hovedopgaver, som alle musikere skal balancere, fremhæver Simon en tredje og mindst lige så vigtig:

– Planlægning! Det har altså næsten lige så stor betydning for, om et band kommer frem, som musikken. Om man er god til at tænke smart for at få sit band frem.

– Det har kæmpe stor betydning for musikken, om du får planlagt øvere et halvt år frem og får alt på plads, hvis du vil have udgivet en sang inden sommeren.

– Vi bliver helt klart bedre. Men det er en evig kamp om at få tid til det hele og lægge en plan, der holder. Det er helt sikkert der, vi kan blive mest frustrerede som band, fortæller Simon.

I team Shy er det ham, der snakker planlægning, forberedelse og om at være i lidt bedre tid næste gang. Astrid kører på, fuld gas; en fod på speederen og en linje direkte fra hjertet. Sammen folder makkerparret drømmens faner ud.

Next stop: Roskilde Festivals Rising-scene mandag den 27. juni kl. 15.30.

”Indtil videre er det bare planer”. Vi tager dem på ordet. Gramex følger Shy shy shy – fra første single til fremtidens små og store sejre. Lykkes det dem at få danskerne til at fløjte med? Og hvor mange af deres planer bliver egentlig til virkelighed. Følg med.

1. Shy shy shy – fra første fløjt
2. Shy shy shy tilbage i suppedasen
3. Shy shy shy på overarbejde
4. Shy shy shy kalder det kærlighed