Penge fra Gramex på vej

I dag udbetaler vi til alle de musikere og pladeselskaber, der er spillet i radio og tv i 2016.

Året er talt op. Minutter og sekunder i radio og tv er vekslet til kroner og øre, der netop er sat til udbetaling til Gramex’ medlemmer.

Vær opmærksom på, at der kan gå to bankdage, før du har pengene på kontoen. Det afhænger af, hvilken bank du har.

Indtil da kan du tjekke din udbetaling på Dit Gramex. Men igen: Vær tålmodig. Systemet er under ekstra pres, da der er mange, der logger sig ind på samme tid. Prøv igen senere, hvis det mislykkes.

Log på Dit Gramex

Glemt dit Gramex-nummer?
Glemt din adgangskode?

Årets største udbetaling

De penge, Gramex’ medlemmer får i dag, er betaling for alle de minutter og sekunder, de er blevet afspillet i dansk radio og tv igennem 2016.

Penge for afspilninger i udlandet udbetaler vi til efteråret.

Har du både medvirket på en udgivelse og selv udgivet musik, vil du få to separate udbetalinger fra os. Det er fordi Gramex varetager rettigheder for to grupper: de udøvende musikere og pladeselskaberne.

Du kan læse mere om, hvad du får penge for, her:

Udbetaling til kunstnere
Udbetaling til pladeselskaber

206 millioner til musikken  

Gramex kan i år fordele totalt over 206 millioner tilbage til musikken. Det er 3 millioner mere end sidste år og det største beløb i Gramex’ 54-årige historie.

– De flere millioner i puljen i år skyldes blandt andet vores rigtigt gode samarbejde med Koda på det område, vi kalder anden offentlig fremførelse. Det er altså alle de butikker, cafeer, fitnesscentre osv., der bruger musik i det offentlige rum. Her har vi i den grad styrket den fælles indsats, og det betyder flere millioner i kassen også til musikerne og pladeselskaberne, forklarer adm. direktør John R. Kristensen.

Læs mere om årets resultat

Spørgsmål?

Undrer du dig over din udbetaling, må du endelig kontakte os. Der er som regel en god forklaring.

– Vores opgave er at sikre alle vores medlemmer de penge, de har ret til. Har du spørgsmål til din udbetaling – eller manglende udbetaling – så giv os et ring eller send en mail. Vi sidder klar ved telefonerne og på mailen til at hjælpe, siger Kikki Mortensen, der er teamleder i Gramex’ medlemsafdeling.

Vores telefoner er åbne i dag indtil klokken 15. Vores kontor på Vesterbro er åbent til klokken 16.

Kontakt os

LÆS MERE

Top 10: Årets mest spillede danske musiker
Top 10: Årets danske radiofavoritter
Top 10: Årets største danske radiohits

Årets nye Gramex-medlemmer
Hvad er forskellen på Koda og Gramex?