Mere lys, mere lyd i mørket

Frost Festival tænder for ottende år lys i det vintermørke København med begivenheder i mødet mellem musik, lyskunst og arkitektur.

Igen i år inviterer Frost Festival københavnerne til at krybe ud af de hjemlige hyggehuler og ud i den vintermørke by her i februar.

Sidste år intensiverede Frost sit fokus på lys med installationen The Wave på Ofelia Plads, som du sikkert har set dine venner dele billeder af. Nåede du ikke selv forbi, har du nu chancen igen. Den 80 meter lange og fire meter høje interaktive lys- og lydinstallation er nemlig blevet genopsat på Ofelia Plads bag Skuespilhuset og kan opleves indtil 25. februar helt gratis.

Værket er lavet af lysdesignkollektivet Vertigo i samarbejde med tonemester Peter Albrechtsen på initiativ af Frost Festival og Foreningen Ofelia Plads.

Få vinteren lidt på afstand

I år bliver lyset også prioriteret med lysværket Skygazer, som udstilles i Rundetaarns Bibliotekssal med et særligt komponeret soundtrack til. Her vil gæsterne kunne opleve en kunstigt skabt nat af lys og lyd. Loftet omdannes til et himmelhvælv, som skiftevis illuderer en stjerneklar nat og byens aura af kunstigt lys, der begrænser synligheden af nattens naturlige lys fra stjernerne og månen.

Du kan også få vinteren lidt på afstand i Frost Festivals egen ’lysterapibar’. Kælderen under Klub i midten af København forvandles under Frost til en stor glødende energikilde, hvor gæsterne gennem lysterapi kan samle energi til resten af vinteren. Musikken skifter i løbet af dagen. Til formiddagene har den tyske pianist Martin Kohlstedt komponeret et værk, mens Kasper Bjørke står for eftermiddagene og Christian d’Or for aftentimerne.

Frost Festival byder i alt på mere end 20 særlige musik- og lysbegivenheder i perioden 4.-25. februar 2018. Nogle af begivenhederne kræver billet på forhånd, mens andre er åbne for alle.

Læs mere om årets festival på frostfestival.dk

Følg Frost Festival på Facebook