WIMP gør det. Spotify gør det. Og nu gør TDC det også

Af John R. Kristensen, adm. dir. Gramex

Digitale tjenester som WIMP og Spotify var de første til at lancere en musiktjeneste, hvor der er skruet op for lydkvaliteten – og nu melder også TDC sig på banen og tilbyder musik i højere musikkvalitet.

Gramex har igennem længere tid sat fokus på lydkvaliteten – det er sket igennem en lang række artikler siden efteråret 2013. Vi har igennem det seneste års tid set, at forbrugerne efterspørger bedre og bedre lydkvalitet. I takt med at CD salget falder og er blevet erstattet af digitale musiktjenester som WIMP, Spotify, TDC Play, Deezer mv. – hvor musikken ofte er komprimeret langt hårdere end på en CD – så har flere og flere forbrugere oplevet, at dynamikken i musikken er faldet.

WIMP var de første til at lancere en musiktjeneste, hvor der er skruet op for lydkvaliteten – og senere fulgte Spotify efter. Men nu blander landets største teleselskab sig også i kampen om at tilbyde musik i højere musikkvalitet, og det glæder Gramex’ adm. dir. John R. Kristensen, som udtaler;

– Musik finder vej til forbrugerne på et hav af platforme, som komplementerer hinanden fint. Uanset om man er til vinyl, CD eller musik på sin mobiltelefon, så kan man i dag få adgang til et meget stort og varieret musikudbud. Men det er klart, at i takt med at branchen har skullet ”bringe” 20 millioner musiknumre ned på en mobiltelefon som ”erstatning” for en CD eller vinyl, så har musikudbyderne været nødt til at komprimere musikken meget hårdt – og dermed har man som forbruger oplevet, at noget af dynamikken i en afspilning fra f.eks. en CD eller vinyl er forsvundet. Det er derfor glædeligt, at telebranchen – som i dag er en stor formidler af musik til forbrugere – har indset, at kvaliteten og dynamikken i musikken er afgørende for oplevelsen og derfor nu tilbyder musikprodukter i ACC format (op til 320 Kbit/s).  

– Danmark var forgangsland for resten af Europa, når det handler om lancering af digitale musikprodukter, man kunne have med i ”lommen”. Men sidenhen har især Norge og Sverige (WIMP og Spotify) sat sig i førersædet, når det handler om at skrue op for båndbredden og dermed også lydkvaliteten. Det er derfor ekstra glædeligt, at TDC nu følger efter WIMP og Spotify, når det handler om at skrue op for lydkvaliteten, udtaler John R. Kristensen.

– Vi ser en tendens til, at de kunder, som køber de lidt dyrere musikprodukter – hvor der er skruet op for ”båndbredden” – typisk er en mand over 30 år, som tidligere købte en CD og gerne en klassisk plade eller en jazzplade, og som har investeret i et godt lydanlæg. Det er også den målgruppe, der har oplevet et tab i dynamikken gennem komprimeringen, når musikken blev afviklet via en mobiltelefon i stedet for en CD/Vinyl. Nu forbedres kvaliteten, og det er ikke længere kun et spørgsmål om antallet af musiknumre, men også et spørgsmål om lydkvalitet – og det er glædeligt, afslutter adm. dir. John R. Kristensen.

LÆS MERE: Bedre lyd i musikken fra TDC

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare