To millioner mennesker tager ikke fejl

Pil_to millioner

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

I denne uge sad næsten to millioner amerikanere – i metroer, mødelokaler og malls – og så Super Bowl live på mobiltelefoner og tablets. Som telekunde hos USA’s største teleselskab fik de sendt live transmission af Super Bowl direkte til deres mobiltelefoner og tablets via telenettet. Det samme vil vi se herhjemme om føje tid, mener Gramex’ direktør, der spår, at telenettet vil bane vejen for fremtidens radio og tv.

– Hvis næsten to millioner amerikanere kan se Super Bowl live via telenettet, uden at det går ned, kan 1,5 millioner danskere nok også se VM-håndbold, X-Factor eller Arvingerne på deres mobiltelefoner, computere eller tablets, lyder det fra Gramex’ adm. dir. John R. Kristensen.

Han spår, at danskerne fremover i langt højere grad vil se tv og radio via telenettet – også når det gælder live-udsendelse af store begivenheder.

Det sker faktisk allerede. I Danmark har Telia netop rullet de første tv-udsendelser ud til deres mobilkunder. Og det er helt afgørende, mener Gramex-direktøren – hvis telebranchen vel og mærket vil følge med den forbrugertrend, der er i dag.

– TV-branchen har gjort alt for at fastholde tv-seerne i sofaen med større og større skærme og HD kvalitet. Men ikke engang når det gælder live tv, er et 50 tommers tv længere nok. Forbrugerne vil selv bestemme tid og sted – de vil have fleksibilitet frem for noget andet. Og det får de i høj grad med tv og radio sendt direkte til deres mobiltelefoner via nettet, forklarer han.

Han mener derfor også, at den DAB-diskussion, som lige nu udspiller sig her hjemme blandt flere politikere og aktører i radiobranchen, er forældet. Forbrugerne er et helt andet sted, nemlig på nettet.

– Der er jo ingen, der går rundt med en DAB radio eller et 42 tommer tv i inderlommen, forklarer direktøren, der er overbevist om, at telenettet er fremtidens distributionsplatform for både radio og tv.

På samme måde som amerikanerne, der i søndags så Super Bowl uden afbrydelser, mener John R. Kristensen, at danskerne uden problemer kan sætte sig til rette foran skærmene, når danske teleselskaber om føje tid tilbyder radio og tv via telenettet.

– Der er teleselskaber i Danmark, der tilbyder kunder 300 Mbit/s – en hastighed, der ligger over regeringens samlede målsætning om 100 Mbit/s til alle danskere i 2020. Der er tydeligvis plads til både radio, tv og et stigende antal streamingtjenester på det danske telenet. Danskerne kan være helt rolige, når de sætter sig med mobilen og ser det næste afsnit af deres yndlingsserie eller superligakamp – det er et dansk telenet uden afbrydelser, afslutter John R. Kristensen.

Læs mere

Debat: Hvor mange har en DAB-radio i lommen?
Gramex’ nytårsforsæt: Tænk smart – i en fart
Branchedirektør punkterer udbredt argument for DAB

05.02.15

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare