TDC spærrer for Grooveshark

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

TDC-kunder, der forsøger at klikke sig ind på den ulovlige musikstreamingside, Grooveshark, vil blive mødt med en meddelelse om, at siden er spærret. Den danske telegigant har netop valgt at følge den kendelse, som i februar pålagde konkurrenten 3 at spærre for den ulovlige tjeneste, og det betyder, at der efterhånden er ved at være lukket for de smuthuller, der har holdt gang i groovet hos Grooveshark.

TDC er i modsætning til teleselskabet 3 ikke blevet bedt om at spærre for adgangen, men de har vurderet, at det er det rigtige at gøre for at begrænse den ulovlige streaming.

Grooveshark er en musiktjeneste, der tilbyder gratis streaming af musik på nettet, men i modsætning til de lovlige musikstreamingtjenester stiller Grooveshark musikken til rådighed uden at afregne med rettighedshaverne – og det kan være svært at gennemskue for forbrugerne.

Nye tal fra Rettighedsalliancen viser, at Grooveshark ligger nummer fem i rækken over de streamingtjenester, som danskerne kender bedst, men endnu mere opsigtsvækkende er det, at Grooveshark er den næstmest anvendte musikstreamingtjeneste i Danmark. Alt tyder dog på, at danskerne ikke bevidst forsøger at snyde sig til musik – en Megafonmåling viser, at 95 procent ikke ved, at Grooveshark-tjenesten er ulovlig.

Mange har altså svært ved at skelne mellem de lovlige og ulovlige musiktjenester, og det skaber en uheldig situation for kunstnerne og producenterne, der ikke selv er herrer over, hvor og hvornår deres musik lægges ud på nettet til fri afbenyttelse.

Med TDCs udmelding om at spærre for siden bliver der nu for alvor trukket en streg i sandet; sammen med teleselskabet 3 sender de et klart signal om, at det skal være slut med den ulovlige streaming af musik.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare