Spot på et Gramexmedlem

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Hos Gramex værdsætter og værner vi om den originale musik. Vi sørger for, at musikken spiller hos vores kunder, og at tingene spiller for vores medlemmer.

Vi har fanget et af vores medlemmer, Jacob Haubjerg, der er bassist for blandt andet Freja Loeb, Striving Vines og Bodebrixen – de kommende måneder står han på de danske scener med Freja Loeb som opvarmningsband for Tim Christensen, men inden da skal han lige have afsluttet en Europaturné med Striving Vines.

Hvad betyder Gramex for dig?

– Det betyder, at jeg får lidt betaling for det, jeg laver – jeg er ikke så heldig, at jeg får en fast månedsløn for mit arbejde, så jeg er afhængig af, at jeg får penge, når de plader, jeg er med på, bliver spillet i radioen, på TV eller bliver brugt i andre sammenhænge. Det er en god følelse, at de mange timer i øvelokalet rent faktisk giver bare et lille afkast.

På hvilken måde gør Gramex en forskel?

– Nu er det jo ikke en kæmpe check, jeg får – men pengene falder på et tørt sted, og de er medvirkende til, at jeg kan prioritere at spille og skabe original musik, som er det vigtigste for mig. Og så gør det også den forskel, at jeg ved, at der er nogle, der sætter pris på den musik, jeg er en del af. Det er godt at vide, at der er nogle, der arbejder for, at den musik, vi laver, stadig skal belønnes.

Gramex har over 63.000 medlemmer, der omfatter både udøvende kunstnere og pladeselskaber og håndterer rettigheder for såvel det danske som det internationale repertoire.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare