Shy shy shy tilbage i suppedasen

Shy shy shy_presse2

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Målet var at speede tempoet op og skrive det næste store sommerhit. Ikke alt er gået som forventet for det danske upcoming band Shy shy shy. Siden de udgav deres første single i september har de været en tur tilbage i suppedasen – med uforløste drømme, stress og ballader. Alligevel har de formået at holde hovedet koldt og keyboardet varmt – og er nu et skridt tættere på, at få danskerne til at fløjte med på deres musik.

Ingen plan B

At tingene ikke altid går som planlagt, kan Shy shy shy skrive under på. Sidste september udgav de deres første single – et vaskeægte sommerhit med et fløjteriff, der kunne få enhver sommerlad dansker til at fløjte med. Alle var – undtagen radioen. I to måneder ventede Shy shy shy på et gennembrud.

– Lige pludselig var vi lidt stressede. Vi havde egentlig ikke forberedt os på, hvad vi ville gøre, hvis den ikke kom i rotation eller blev et hit. Der var ingen plan B, fortæller Simon Kjeldgaard, der er den mandlige halvdel af indiebandet Shy shy shy.

Uden en plan B og en ekstra sang i ærmet gik Simon sammen med sin bedre bandhalvdel Astrid Cordes i gang med at booke studie, musikere og producer. Men de fandt hurtigt ud af, at det kræver mere end almindelige kalenderskills at få samlet et hold på så kort tid.

– Kontortid? Jeg har aldrig kontortid med noget som helst i mit liv, lyder det grinende fra den kvindelige forsanger, der indrømmer, at det havde været smart at kigge lidt længere ud i fremtiden, da de udgav deres første single.

Hallo, Hallo – det er min sang

At de alligevel sidder her fire måneder efter – side om side – med et smil på læben, skyldes ifølge sangerinden, at de midt i nødplanlægning og studietid fik en glædelig nyhed.

– Jeg var nede og træne, så sad jeg ved sådan en latterlig maskine og svedte ad h… til, og så kom vores sang i radioen – og jeg blev mega glad, jeg havde lyst til at sige, hallo, hallo – det er mig! Forklarer Astrid.

Det lykkedes dem at komme i rotation på P6 – godt nok nogle måneder senere end forventet. Og selvom overraskelsen var stor den fredag i fitnesscentret, kom det ikke ud af den blå luft, forsikrer bandet. Ventetiden havde de nemlig brugt på at få en ny kvinde med ombord. En PR-ansvarlig, der tilsyneladende forstod at trykke på de rigtige knapper. Ikke alene fik hun bandets eneste single, ”Do Not Ask”, i rotation, hun forvandlede også sommerhittet til julemusik, da sangen kom med i DRs nye julekalender, Tidsrejsen.

– Det var et stort øjeblik, lyder det grinende fra Astrid, der bliver afløst af sin makker:

– Ja, man kan virkelig tale om et øjeblik.

Det afholdt dog hverken ham eller Astrid fra at sidde klistret til fjernsynsskærmen – 24 afsnit i streg – og fejre deres sejr: Fem sekunder i en værkstedsscene med en masse støj.

Band, bøger og studietid

Det er de små sejre, der tæller. Det ved Shy shy shy. Som for eksempel at de nu kan spille 30 minutters live set. De har allerede spillet deres første koncerter rundt omkring i København. Næste udfordring bliver at nå op på 45 minutters musik. Og det kan være noget af en opgave for et band, der kun har én single på cv’et.

– Det første nummer arrangerede vi jo i studiet. De nye har vi arrangeret i øvelokalet. Det tager noget tid at finde frem til det rigtige udtryk, forklarer Simon, der indtil videre er godt tilfreds med resultatet. Spørgsmålet er, om det er nok til at blive udtaget til Spot Festival og blive blandt de otte sidste finalister i Karrierekanonen – to af de mål, som bandet sigter mod i den kommende tid.

Fire af sangene fra repertoiret er allerede indspillet – det skete i december. Og nok var der ro på radiofronten – hvor singlen fortsat spillede i rotation – men der var ikke helt den samme ro i øvelokalet.

– Vi har ikke haft så meget tid til at skrive helt nye sange, fordi det hele pludselig skulle gå så stærkt. Det har mere været et spørgsmål om at vælge de bedste af dem, vi har skrevet, og så gå i studiet med dem, forklarer Astrid Cordes.

Har det været for meget – har I overvejet at give op?

– Kun klokken halv syv om morgenen, når jeg var på vej til DTU, lyder det grinende fra Simon, der sideløbende med jobbet i Shy shy shy læser til ingeniør – og ikke har tid til meget andet end bøger og band.

Ballade i bandet

Det var ét af målene, da de for et års tid siden dannede Shy shy shy; at speede tempoet op – ikke bare i processen, men også i musikken. For med to sangskrivere, der begge tidligere har haft hang til hygge og romantik, skal der vilje og hårdt arbejde til at holde den nye uptempo-taktik.

Holder I kursen?

– Vi må nok indrømme, at vi er faldet i balladesuppedasen. Vi er kommet til at lave en ballade, siger Astrid Cordes med et skyldigt smil.

Det er ikke fordi, der ikke er plads til den slags, forsikrer Simon, der stadig tror på, at en ballade i ny og næ, giver den bedste dynamik.

Det er dog ikke en ballade, de satser på som den næste single, der kommer ud til februar.

Minder den om jeres første single?

– Den er ikke lige så lalleglad, svarer Simon, der lynhurtigt afløses af Astrid:

– Lalleglad – det bryder jeg mig ikke om, at du siger. Frisk måske?

– Et fløjtetema har da et eller andet kækt over sig, forsøger Simon sig, inden han modererer sin udtalelse, så den flugter med Astrids:

– Den er helt klart catchy.

Ud af suppedasen

De er gode til at hive hinanden op og ud af suppedasen – ikke bare når det kommer til stil og temposkift, men også til troen på sig selv.

– Jeg ved jo godt, at Simon er mere forbeholden end mig, men jeg ved jo også godt, at der nogle gange er noget resonans i det, han siger. Så håber jeg bare, at han også mener, at der er resonans i noget af det, jeg siger, forklarer Astrid og kigger over på sin makker med et søgende smil.

– Jojo, jojo, svarer Simon nærmest mekanisk og fortsætter:

– Hvis jeg havde bandet alene, så ville det helt klart gå meget mere i stå, fordi jeg ville være meget mere usikker – er det her nu godt nok? Kan vi nu også det her? Så på den måde er det helt klart godt, at Astrid er der til at trække den anden vej. Det spiller meget godt sammen.

De ligner det perfekte makkerpar – og selvom der ifølge Simon aldrig går ægteparstemning i den, er der alligevel en helt klar rollefordeling: Hun speeder op, og han kobler ud.

Hvordan tager du det, når Simon fjerner foden fra speederen – bliver du irriteret?

– Nej, nej. Eller jo, jo. Så bliver jeg lidt sur og siger, Simon du gider heller aldrig en skid. Jeg starter med at mugge lidt, men så kan jeg typisk godt se logikken i det, fortæller Astrid Cordes og bliver afløst af sin bandmakker:

– Vi har skændtes og være uenige mange gange. Også med alle mulige andre ting, som ikke har noget med bandet at gøre. Det er en force at være så gode venner. Det betyder jo ikke, at vi ikke længere er venner, men bare, at vi er uenige. Hvis man ikke siger, når man er uenig, så tror jeg tingene kommer til at stå stille, lyder det eftertænksomt fra Simon, der med sin kommentar udløser et kærligt suk fra Astrid:

– Jeg ville heller ikke kunne alene – bare rolig.

”Indtil videre er det bare planer”. Vi tager dem på ordet. Gramex følger i den kommende tid det spritnye Shy shy shy – fra første single til fremtidens små og store sejre. Lykkes det dem, at få danskerne til at fløjte med? Og hvor mange af deres planer bliver egentlig til virkelighed. Følg med.

Læs mere

Shy shy shy – fra første fløjt

Se, Shy shy shy’s nye live video

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare