Shaka jonglerer med priserne

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Shaka_presse2

Prisen for “Årets Danske Album”, “Årets Danske Mandlige Kunstner”, “Årets Danske Hit”, “Årets Danske Sangskriver” og “Årets Danske Popudgivelse”. Hele fem statuetter kan det blive til for Shaka Loveless, når han sammen med resten af musikbranchen mødes til dette års Danish Music Award show i Forum. Hylderne er ryddet og takketalen har så småt fundet sin form – og én ting er sikker, Shaka har tænkt sig at sige tak!

I 2012 modtog du en DMA-statuette for både “Årets Danske Club-udgivelse” og “Årets Danske Musikvideo”; var det dine første priser? Og hvordan føltes det?

– Jeg tror, det var mine første priser. Jeg blev meget overrasket og virkelig glad, fordi jeg følte det som et stort skulderklap fra en branche, som jeg jo egentlig har været en del af i mange år. Personligt blev jeg også bare glad for, at Amdi Espinoza, som instruerede videoen til “Tomgang”, fik den anerkendelse, han fortjente.

Vænner man sig nogensinde til at blive nomineret? Eller er du lige så meget oppe at køre i år, hvor du er nomineret til blandt andet ”Årets Danske Album”?

– Jeg håber da aldrig, jeg vænner mig til det. Jeg er mindst ligeså glad i år. Jeg er meget stolt over at være nomineret for årets plade, men i virkeligheden er jeg lige glad for alle fem nomineringer.

Har du selv et dansk yndlingsalbum fra 2012-2013?

– Yes! “Alt forladt” af Peter Sommer.

I 2011 var du slet ikke nomineret – din karriere har taget fart de sidste par år; kan du overhovedet selv følge med?

 – Nogle gange kniber det lidt. Men jeg prøver!

 Hvis du måtte uddele en pris til alle dine fans, hvad skulle det så være for en pris?

 – Det skulle være prisen for mest mangfoldige publikum. Jeg elsker diversiteten og rummeligheden ved mit publikum. Til koncerterne kan der både være børn, gamle og unge hoodlums. Men alle giver plads til hinanden, og det skal de have love for!

 Har du tænkt over, hvad du vil sige, hvis du vinder prisen/priserne?

 – Ja, lidt. Men jeg husker ikke så godt. Så vi må bare se, hvad der sker.

 Er du til den traditionelle takketale eller til ”total gak”?

 – Folk skal gøre lige, hvad de har lyst til. Personligt kan jeg godt lide at sige tak, når jeg får noget af nogen. Men hvis man bare vil have det vildt, er det jo det, man skal!

 Hvor skal statuetten stå, hvis du vinder?

 – Ved de andre.

 Hvad glæder du dig mest til ved uddelingsshowet?

 – Jeg glæder mig til en god fest med nogle gode mennesker, hvor vi slapper hi-fives og siger tak for et godt år.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare