Sådan spiller du tiden i efterårsferien

efterår_lille

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Det er blevet efterår. Det betyder regn, rusk og ekstra sort kaffe på kanden. Det er den perfekte anledning til at støve pladespilleren af, finde yndlingspladerne frem og få lyttet til de plader, der måske stadig står forseglet i reolen. Er du én af de heldige, der har en hel ferie, der skal “slås ihjel” – har Gramex samlet fire bud, der beskriver, hvordan du bedst muligt spiller tiden væk i din efterårsferie.

Albumstafetten

I øjeblikket spreder albumstafetten sig som en steppebrand på Facebook. Stafetten går i al sin enkelhed ud på at nominere en ven til at liste de tre udgivelser, der har betydet noget særligt i vedkommendes liv. Når titlerne offentliggøres, gives stafetten på samme tid videre til en ny ven i rækken. På den måde bliver Facebook fyldt op med musik.

Har du ikke tålmodighed til at vente, på at stafetten kommer forbi din profil, kan du starte din egen stafet eller gå på opdagelse i dine venners opdateringer. Albumstafetten giver anledning til mange interessante, overraskende og inspirerende minutter – ikke bare ved computeren – men også ved anlægget.

Customize din egen musikvideo

Er du til ny dansk musik? Kan du lide musikvideoer? Og vil du selv have en finger med i spillet? Den danske duo Reptile Youth har netop udgivet en ny interaktiv musikvideo, hvor det er lytteren, der sidder i instruktørstolen. Ved hjælp af selvopfundne hashtags kan du ændre både handling og udtryk i den video, der akkompagnerer nummeret “Rivers That Run For A Sea That Is Gone”. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Gramex kan afsløre, at både Miley Cyrus, Superman, sax, chocolate og dance giver positive resultater.

Customize musikvideo

Spot chicks med Vild $mith

Vil du have endnu mere interaktion – er det nye “Spottedspil” fra danske Vild $mith måske noget for dig. I stedet for en klassisk musikvideo har den danske raptrio valgt at udgive et kitschet computerspil, der kombinerer  to af trioens yndlingsbeskæftigelser; at spotte damer og lytte til musik. Til lyden af den nye single “Spotted” er det op til lytteren at spotte så mange damer som muligt ved at flytte sigtekornet frem og tilbage på skærmen. Og det kan betale sig at gøre sig umage; med en placering blandt de 50 bedste, får du tilbudt tracket som gratis download.

Spillet er desuden nomineret til en Danish Music Award for “Årets idé” – se, om du er enig.

Prøv Spottedspillet

Fyr op for din radio

Der er et væld af musik – på streamingtjenester, Soundcloud, Itunes etc. – det handler bare om at vælge. Hører du til én af dem, der gerne vil holde ferie, smække benene op og have musikken serveret – måske endda med gode historier, anekdoter fra kunstneren og inspiration til nye artister – bør du tænde for din radio. Her finder du alt fra pop til undergrund, jazz, klassisk og dansk top.

Er du på jagt efter det nyeste nye inden for lydkunst, eksperimenterende og improviseret musik – er “The Lake” et godt alternativ. Radiostationen er netop flyttet ind i Vækstfabrikken Lydens Hus, hvor de sender direkte fra Søerne i København.

Læs mere

16.10.2014

 

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare