Så er USA ombord

glad_gruppe_570

Gramex har nu indgået aftale med vores amerikanske søsterorganisation SoundExchange.

Aftalen omfatter også den amerikanske organisation SAG-AFTRA FUND og gælder derfor alle udøvende kunstnere – featured såvel som non-featured.

John R. Kristensen, adm. dir. i Gramex, kalder aftalen historisk:

– Det er en aftale,  vi har arbejdet hårdt på igennem længere tid, og det amerikanske marked er interessant for mange af vores medlemmer. Aftalen adskiller sig dog fra en række andre aftaler, vi har med europæiske lande, da amerikansk lovgivning er indrettet, så man ikke kan få penge for afspilning på FM, udtaler John R. Kristensen.

– Med den nye aftale får man som fuldt medlem af Gramex kort fortalt penge for det, man kan få penge for i USA, som medvirkende på indspillet musik. Du behøver altså ikke længere selv at melde dig ind i SoundExchange, men kan nu få dine penge fra USA via Gramex, forklarer John R. Kristensen.

Medlemschef i Gramex, Anette Kure Corneliussen, giver her svar på spørgsmål til aftalen:

Hvad betyder det for mig som musiker eller sanger?

– Aftalen betyder, at du som medlem af Gramex som udøvende kunstner nu også kan få penge for afspilninger i USA.

Hvad får jeg penge for?

– Du får penge, når indspillet musik, du medvirker på, bliver afspillet i amerikanske digital-radioer. Du får ikke noget for afspilninger i almindelig FM-radio, som du gør i Danmark og mange andre lande. Det skyldes, at amerikansk lovgivning er anderledes end dansk også på det her område og ikke har indskrevet økonomiske rettigheder til udøvende kunstnere.

Skal jeg selv gøre noget?

– Er du allerede direkte medlem af SoundExchange, fordi du selv har meldt dig ind derovre, kan du nu få dine penge som medlem af Gramex i stedet. Vi opfordrer dig derfor til at kontakte os og blive fuldt medlem af Gramex. Så sørger vi for at indhente penge til dig for afspilninger i alle de lande, vi har aftaler med – nu inklusive USA.

Jeg har stadig et par spørgsmål…

– Så er du altid velkommen til at ringe eller skrive eller komme forbi, slutter Anette Kure Corneliussen.

Kontakt os

Læs mere

Musik i udlandet
Internationalt samarbejde

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare