Popidol vippet af pinden

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Han har længe været blandt de ti mest spillede hovedartister i Danmark, men i 2011 måtte han vinke farvel til førstepladsen. Rasmus Seebach blev vippet af pinden af Medina, som nu ligger nummer et på artist-hitlisten, der er præget af færre danske artister end tidligere.

Rasmus Seebach har tidligere ligget suverænt i toppen, når listen over de mest spillede hovedartister er blevet gjort op, men i år må han ”nøjes” med en 4. plads. Førstepladsen og titlen som den mest afspillede artist i 2011 går til Medina, der således bevarer en dansk førerposition.

Det er dog ikke danskere, der dominerer listen; sammen-lignet med 2010, hvor Robbie Williams var den eneste udenlandske kunstner, der gjorde hele ni danske kunstnere selskab, er der i 2011 kun seks danske artister i top 10.

Det har levnet plads til både Lady Gaga, Adele, Take That og Pink – udenlandske kunstnere, der alle har gæstet Danmark i 2010 og 2011; og det har de tilsyneladende gjort ganske godt, i hvert fald godt nok til at de nu ligger på den danske top 10 liste over de mest spillede artister.

Listen byder også på en enkelt dansk nytilkommer; Nik & Jay er nye drenge i klassen og indtager en 3. plads lige i hælene på de garvede TV-2 drenge, der i flere år i træk har været lytternes kæledægge.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare