Popidol stryger til tops

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Mads Langer_stående_lille

Det kan godt være, at han føler sig som en elefant i en porcelænsbutik, men når det kommer til at skrive hits, er han alt andet end kejtet. Mads Langer var blandt danskernes favorit i musikåret, der gik.

Han ligger nummer et på histlisterne over mest spillede hovedartister og mest spillede sange. Mads Langer har sunget sig ind i danskernes hjerter og direkte ind på de danske spillelister.

Top 10: hovedartister 2013

Den populære sanger er strøget direkte til tops. Det er første gang nogensinde, at Mads Langer overhovedet er at finde på Gramex’ opgørelse over årets mest spillede hovedartister. Nye på listen er også seks andre artister, heriblandt Noah (2), Panamah (6) og Nabiha (10).

Det er særligt med sangen ”Elephant”, at Mads Langer har blæst radio- og tv-stationerne omkuld i det forgangne år. Sangen ligger således nummer et på top 10 over de mest spillede sange i 2012-2013.

Top 10: sange 2013

Hitlisten viser desuden, at danskerne vil have nyt. Hele otte sange på listen er udgivet i 2013 og har altså haft væsentlig kortere tid til at rotere i radio og på tv sammenlignet med sange udgivet i 2012.

Til trods for at Mads Langer er strøget helt til tops på to af årets hitlister, har han ikke kunnet blande sig med de “tunge drenge” på listen over mest spillede kunstnere. Listen domineres igen i år af studiemusikere, heriblandt de to danske percussionister Jacob Andersen (1) og Rune Harder Olesen (2). De har i år fået selskab af hele seks engelske studiemusikere.

Top 10: kunstnere 2013

Ønsker du at sammenligne med tidligere år?

Hitlister fra 2011-2013

(Artiklen er redigeret 19.06.14)

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare