Hvordan bliver jeg medlem?

Du kan blive medlem af Gramex, når du medvirker på en udgivelse eller selv udgiver musik.

Det er gratis at blive medlem.

Som udøvende kunstner

Du kan blive medlem af Gramex som udøvende kunstner, når du medvirker på en udgivelse. Det er pladeselskabets ansvar at sende os en studieliste over, hvem der medvirker på udgivelsen. Som kunstner kan du sikre dig, du er skrevet på studielisten, og minde dem om at sende den til os.

Når Gramex modtager rapportering om, at udgivelsen er blevet spillet i radioen, registrerer vi udgivelsen efter studielisten. Hvis vi ikke allerede har registreret dig i systemet som medlem, sender vi dig automatisk en medlemserklæring. Når du har udfyldt og returneret den, er du medlem.

Bliv medlem som kunstner

Som pladeselskab

Du kan blive medlem af Gramex som pladeselskab, når du har udgivet musik, der bliver spillet i radioen – også selv om du ikke ejer et decideret selskab. Udgiver du selv, eller udgiver dit selskab musik, skal du huske at sende os en studieliste på udgivelsen.

Vi sender automatisk en medlemserklæring til nye selskaber, vi ikke tidligere har registreret i systemet. Når kontaktpersonen for selskabet har underskrevet og returneret medlemserklæringen, er du medlem.

Bliv medlem som pladeselskab

Begge dele

Har du både medvirket på en udgivelser og selv udgivet musik, kan du blive medlem af Gramex både som kunstner og selskab. Du vil derfor have to forskellige medlemsnumre.

Hvorfor har jeg to medlemsnumre?