Kunder

Afspille en cd offentligt

Du skal ikke spørge om lov før du spiller f.eks. en cd offentligt. Folketinget har vedtaget, at man kan bruge cd’er m.v. på bl.a. radiostationer og diskoteker uden først at skulle spørge kunstnerne og pladeselskaberne om lov. Det kaldes en tvangslicens, men du skal naturligvis have en aftale med Gramex. Vil du vide, hvem der holder øje med at Gramex forvalter rettighederne korrekt?

Læs mere

Hvorfor skal jeg betale for at spille min cd i min forretning?

Der skelnes mellem offentligt og privat rum: Du kan frit benytte din cd i dit eget hjem. Når du fx tager den med ned i butikken og benytter den som en del af det tilbud, der er til kunderne, bliver musikken offentlig. Du skal derfor betale for at bruge musikken som en del af din forretning.

Læs mere

Hvem skal betale til Gramex?

Alle, der anvender musik indspillet på cd, mp3 eller andre medier skal betale til Gramex. Vil du se en oversigt over de områder, hvor der betales til Gramex?

Læs mere

Hvorfor skal jeg betale både til Gramex og Koda?

Gramex og Koda repræsenterer forskellige rettighedshavere til musik. Vi samarbejder for at gøre det let for musikbrugerne. Vil du vide, hvem vi hver især repræsenterer?

Læs mere

Hvorfor skal man betale til Gramex for at bruge musik?

Musikere og pladeselskaber har investeret talent, tid og penge i at producere musik. De får deres indtægter fra bl.a. salg af cd’en, og når folk bruger deres musik offentligt.

Læs mere

Jeg vil spille musik i min café

Hvis du vil f.eks. vil spille musik i din café, på en restaurant, et hotel eller i en forretning, skal du have en aftale med både Gramex og Koda. For at gøre det let for dig, samarbejder de to organisationer.

Læs mere

Musik til reklamer

Hvis du bruger musik til reklamer, skal du have lov til at kopiere musikken over på det medie, som reklamen laves på.

Læs mere

Må jeg kopiere musik og bruge det offentligt?

Ja, det må du gerne. Men du skal have en aftale om kopiering. Vil du vide, hvordan du får den?

Læs mere

Netradio

Hvis du vil give direkte adgang til en netradiostation via din hjemmeside, skal du indhente tilladelse fra den pågældende station. Samtidig skal du kontakte Gramex for at høre nærmere om priser og betingelser for brugen af musikken.

Læs mere