Mere end 150 mio. sendes til udøvende musikere og musikselskaber

hængekøje_lille

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Sommeren er allerede over os. Men for rigtig mange bliver den for alvor sparket i gang fredag 13. juni, når Gramex udbetaler mere end 150 mio. kroner til de udøvende musikere og musikselskaber.

Der er mange af dem – millionerne – men også af de udøvende musikere og musikselskaber, der har fået deres musik spillet i radio og på tv i 2013.

Faktisk er det sådan, at flere af Gramex’ medlemmer har fundet vej til æteren det seneste år. Der er nemlig blevet skruet ned for de såkaldte mega-hits og i stedet fyret op for mere varieret, ny, dansk musik.

– Hvis man skal sige det lidt populistisk, så er det blevet en smule lettere som ny kunstner at få sin musik afspillet i radio og på tv. Det skyldes naturligvis ikke kun, at vi har et bæredygtigt radiomarked, der satser på et mere varieret musikudbud, men også at der aldrig har været flere platforme, som musikken kan bruge som afsæt til at nå lytterne, udtaler en tydeligt begejstret Gramex-direktør, John R. Kristensen.

Og der er noget at glæde sig over.

For samtidig med at der er åbnet op for bredden i dansk musik, er værdien af musik generelt steget. Således udbetaler Gramex det største beløb nogensinde i organisationens 51 år lange historie.

– Musikkens værdi er steget; det kan vi se på udbetalingsbeløbet, der aldrig har været større. Over 150 mio. kroner bliver således sendt ud til de mange talentfulde musikere og musikselskaber på fredag, afslutter direktøren.

Fredag 13. juni er altså dagen, hvor medlemmer, der er blevet afspillet i radio eller på tv i 2013, modtager penge fra Gramex.

Får du del i pengene fra Gramex?

Tjek din konto fra og med fredag 13. juni. Vi sætter pengene ind på din NemKonto, medmindre du selv har ændret din bankkonto hos os.

Læs mere

Udbetaling til udøvende kunstnere
Udbetaling til pladeselskaber

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare