Ladylions debutbrøl

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Selve festivalen er efterhånden en gammel traver, men artisterne, der optræder, har ikke altid så mange års erfaring på bagen. Da Spot Festival for 18. år i træk rullede sig ud på de aarhusianske scener, var det med Randi Løvendahl Gustafsson og bandet Ladylion som debutanter. På ægte løvemanér slog de til på det helt rette tidspunkt og nedlagde Atlas med et gigantisk brøl, men bare to dage forinden sad de stadig i øvelokalet og finpudsede formen.

– Det var virkelig så nyt, som det kunne være. Et af numrene fik vi arrangeret om onsdagen, to dage inden vores koncert; så står man i hvert fald ikke bare og gør, som man plejer, fordi man ved, at det er lige det, der virker, fortæller sangerinde, Randi Løvendahl Gustafsson. 

Publikum fik således en dugfrisk debutkoncert, der i bogstaveligste forstand var skræddersyet til lejligheden.

– Mange af de numre, vi spillede, er faktisk så nye, at de er skrevet i januar og februar. Vi vidste, at vi skulle spille ca. 35 minutter og hvor mange numre, det ligesom krævede, og så har vi arbejdet på at få så mange numre klar.

Derfor var det også ekstra nervepirrende at skulle gå på scenen, fortæller sangerinden, der i de sidste minutter op til koncerten måtte ty til overtro for at få styr på nerverne.

– Hvis det går alt for godt til den sidste øver eller til lydprøven, så skal det gå galt under koncerten, men det gjorde det heldigvis ikke; det gik tilpas dårligt til den sidste øver, lyder det grinende fra Randi Løvendahl Gustafsson, der godt er klar over, at det ikke kun var overtro, men også hendes dygtige musikere, der var skyld i, at koncerten blev en succes.

Hver for sig har medlemmerne stor erfaring, men som band er Ladylion bare en purung løveunge. Det er først inden for de sidste par måneder, at besætningen er faldet endeligt på plads, og at bandets indiefolk-lyd har fundet sin form. Og det er godt timet, for Spot Festival er netop stedet, hvor branchefolk er på jagt efter bands med den helt rette lyd.

– Jeg vidste godt, da vi skulle spille der, at det ikke var fordi, man skulle regne med noget, men altså alligevel går man jo og håber en lille bitte smule. Man har jo hørt om bands, der er blevet opdaget på Spot, men man ved også godt, at det bestemt ikke er alle, det sker for overhovedet, fortæller Randi Løvendahl Gustafsson.

Selvom der op til koncerten gik rygter om, at nogle af de store bookere havde Ladylion i kikkerten, tog bandet det meget afslappet.

– Vi ville egentlig bare gerne spille en rigtig god koncert og nå ud til et godt publikum, men selvfølgelig håber man inderst inde, at det kan åbne nogle døre. Men det tænkte jeg altså ikke på, da jeg først stod på scenen.

Den strategi så ud til at falde i god jord hos publikum, der var mødt talstærkt op og hjalp med at forvandle Atlas til en levende løvehule – til stor glæde for sangerinden.

– Det var et virkeligt godt publikum at spille for, så jeg havde bare en virkelig god følelse i maven, da jeg gik fra scenen og var i det hele taget bare rigtig glad, fortæller Randi Løvendahl Gustafsson.

Der har allerede været stor opmærksomhed omkring bandet og koncerten, men særligt én henvendelse har overrasket sangerinden.

– I går fik jeg et brev fra min tandlæge, og da jeg åbnede det, var der simpelthen en avisartikel og et lille brev, hvori der stod: Hej Randi, du er i avisen igen, håber jeres koncert gik rigtig godt.

Det er dog ikke kun sangerindens tandlæge, der har bidt mærke i Ladylions debutbrøl – flere har vist interesse for det debuterende band, der har fået smag for de helt store scener.

– Jeg håber, at vi kan komme ud og spille en masse jobs, og så regner jeg også helt klart med, at jeg sender en ansøgning til Spot festivalen igen til næste år. Så må vi jo se, om det har hjulpet lidt, at vi har spillet i år og ikke længere er debutanter.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare