Klassisk vellyd i ny radiokanal

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex 

Danmark fik i slutningen af 2011 en ny kommerciel radiokanal. Det er der sådan set ikke noget nyt i, men det særlige er, at Danmark for første gang nogensinde har fået en kommerciel radio dedikeret til den klassiske musik.

Bag den nye radio står de kommercielle radio-stationer Radio 100 og Radio Soft i partnerskab med Danmarks fem landsdels-orkestre.

Gramex og Radio 100 har netop indgået en ny fremadrettet aftale, der blandt andet sikrer, at den klassiske musik kan høres døgnet rundt på FM.

– Vores ambition er at udvikle forretning sammen med vores kunder. Derfor er jeg rigtig glad for den nye aftale, der peger positivt ind i fremtiden og er med til at sikre mangfoldigheden i det danske radiolandskab, siger underdirektør for Forretningsudvikling og Kommunikation i Gramex, Thomas Maagaard Dyekjær.

Radio Klassisk imødekommer de mange danske radiolytteres ønske om en klassisk radiostation – ikke mindst nu, hvor DRs klassiske musikkanal P2 er flyttet til DAB.

Men det er ikke kun i de danske stuer, at musikken nu vil klinge – det nye initiativ er også sød musik i landsdelsorkestrenes ører.

– Landsdelsorkestrene spiller hundredvis af koncerter hvert år, som hidtil ikke er blevet sendt i radioen, men som publikum nu vil kunne høre en del af på Radio Klassisk. Samtidig vil vores musikere være med til at formidle musikken på den nye kanal, siger musikchef Finn Schumacher fra Odense Symfoniorkester.

Og han er ikke ene om at se den nye kanal som et væsentligt initiativ i forhold til at sikre, at orkestrene åbner den klassiske musik over for et nyt publikum. Også Radio 100 FM’s adm. direktør Jim Receveur er begejstret.

– Jeg har været med til at drive kommerciel radio i Danmark de sidste 20 år, og jeg kan sige, at dette er noget af det mest nyskabende og spændende, jeg har været med til.

Og de klassiske toner falder på et tørt sted, mener direktøren.

– Danmark mangler flere kanaler til det klassiske publikum. Kigger man på for eksempel det engelske marked, findes der meget succesfulde klassiske radiostationer, og det er der også plads til i Danmark. DR gør det godt, men vi kan se, at der er en stor del af især de mere moderne og yngre klassiske musiklyttere, som ikke bruger kanalen. De vil forhåbentligt kunne lide det, de hører på Radio Klassisk.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare