Kina inden for danske lydmure

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har Lydens Hus besøg fra Kina. En erhvervsdelegation på 22 mand fra kinesiske lydvirksomheder har valgt at lægge vejen forbi Vesterbro og verdens første vækstfabrik med speciale i lyd.

Copenhagen Capacity arrangerer besøget. De arbejder sammen med Invest in Denmark for at tiltrække udenlandske virksomheder og investorer til Storkøbenhavn og oplever stor interesse for dansk lyd.

– Vi oplever i øjeblikket en stigende interesse fra kinesiske virksomheder i danske lydkompetencer. Vækstfabrikken Lydens Hus har et stærkt inkubator-miljø, som det er oplagt at vise frem for delegationer af kinesiske lydvirksomheder, der besøger regionen. I Copenhagen Capacity har vi fulgt etableringen af Vækstfabrikken Lydens Hus med stor interesse, og det er fantastisk spændende, at en af de kinesiske virksomheder har luftet konkrete planer om at etablere hovedkvarteret for deres europæiske ekspansionsplaner netop der, siger Marianna Lubanski, Director Investment Promotion i Copenhagen Capacity.

Det avancerede kontorfællesskab for lydiværksættere har tidligere slået dørene op for udenlandske delegationer. Men aldrig før fra Kina.

– Det kinesiske besøg i Lydens Hus i dag er udtryk for, at udenlandske virksomheder nu er begyndt at se vores danske vækstfabrikker som et decideret brohoved for etablering, udvikling og investering i Danmark. Vi oplever, at vækstfabrikkerne ikke bare skaber vækst i det danske iværksætterlag, men også hjælper internationale virksomheder med en ”soft landing” i Danmark, udtaler Mads Váczy Kragh, direktør for Vækstfabrikkerne og Væksthus Sjælland.

Thomas Maagaard Dyekjær, vicedirektør i Gramex, glæder sig også over, at Lydens Hus’ lydbølger på så kort tid er nået til Kina.

– Vi har fra de første spæde tanker om Lydens Hus haft fokus på den internationale dimension, så det er glædeligt at se vækstfabrikken fungere som konkret springbræt for dansk lyd – også internationalt. Lyd er en dansk spidskompetence, og jeg er sikker på, at det danske lydeventyr kun lige er begyndt. Jeg glæder mig meget til at se, hvilke nye muligheder kontakten med kineserne giver iværksætterne i Lydens Hus, udtaler Thomas Maagaard Dyekjær.

Lydens Hus blev etableret 1. oktober 2014 på initiativ af Væksthus Sjælland og Gramex i partnerskab med Væksthus Hovedstadsregionen og Innovationsnetværket Dansk Lyd og med økonomisk støtte fra Københavns Kommune.

Læs mere om Lydens Hus
Følg Vækstfabrikken Lydens Hus

(13.05.15)

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare