Hvem hittede i 2011?

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

De danske radiolyttere vil have dansk med dansk på – og 2011 var ingen undtagelse, viser nye tal fra Gramex. Listen over de mest spillede sange i 2011 er spækket med danske kunstnere og dansksprogede hits, og kun få engelsksprogede numre har fundet vej gennem den danske dynamit.

Var din radio tunet ind på én af popkanalerne i 2011, er du højst sandsynligt stødt på sange som “I mine øjne “, “Det burde ikk være sådan her” og ”For altid”. Det er bare tre af de danske sange, der har været sat på repeat i 2011, og som nu ligger på top 10 over mest spillede sange.

I alt formåede syv danske artister i 2011 at få et hit med på listen – én mere end i 2010 – og ud af de syv er der hele seks artister, der synger på dansk. Førstepladsen er heller ingen undtagelse; her er det Nik & Jays hit ”Mod Solnedgangen”, der har opnået flest afspilninger i 2011.

Én udenlandsk kunstner har dog trodset den danske dominans og har hele to numre med i top 10. Adele, der har taget verden med storm med sin soulfyldte stemme, har også sat sig på den danske sendeflade og ligger både nummer to og nummer fem på Top 10-listen over mest spillede sange i 2011.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare