Gramex spiller dansk

Af Rie Toldam Knudsen, Gramex

Sidste torsdag i oktober er som altid Spil Dansk Dag med dansk musik i æteren fra morgen til aften og koncerter med danske kunstnere over hele landet. Lige nu siger Spil Dansk Dagens kalender 1.366 arrangementer i alt.

I Gramex er det imidlertid Spil Dansk Dag hver dag, året rundt. Der spiller nemlig altid dansk musik i hørebøfferne i kontoret på Gammel Kongevej, når studielisterne bliver registreret, musikken bliver aflyttet og pengene fordelt.

Men hvad hører vi af dansk musik lige NU i Gramex? Se et udpluk her:

MWS_150Marie Windfeldt Schmidt, international koordinator og metal-freak:

– Jeg skamhører i øjeblikket de her fremragende danske udgivelser: The Psyke Projekt ‘Guillotine’ og Hellhorse: ‘Oh Death’. Metal. Of course.

 

 


LRK_150Lis Raabjerg Kruse, kommunikationskonsulent og jazz-saxofonist:

– ‘Rhine Gold’ med Choir Of Young Believers er mit foretrukne ”arbejdsalbum” – det er noget af det eneste musik, jeg kan lytte til, når jeg skriver. Og det skuffer aldrig. Det er lidt ligesom en god kæreste; det bliver ved med at være spændende, men kan også lade mig være i fred, når jeg har travlt!

 

 

TTA_150Tina Tang-Almajid, konsulent og studielistehaj med hang til både tung rock, mongolsk strubesang og opera:

– Jeg hører lige nu Moussa Diallos ’Blues for 333 Saints’, som er virkelig god og også fik 5 ud af 6 stjerner i Gaffa. Og så hører jeg pigepunkbandet Baby In Vain og Folkeklubben. Og Bo Boje Skovhus, som altid.

 

 

DMO_150Daniel Montigny, juridisk seniorkonsulent og ex-hip-hopper:

– Jeg er blevet svært begejstret for Odd Collection, som jeg tror, og håber, vil blive store i 2014. Desuden hører jeg When Saints Go Machines seneste album ‘Infinity Pool’ og et par af Hankats (re)mix.

 

 


EBO_150Elena Bolvig, regnskabsassistent og ‘musikerfrue’:

– WhoMadeWhos album ‘Brighter’ fra sidste år synes jeg er helt fantastisk. Jeg har også været til koncert med dem tre gange. Dem bliver jeg aldrig træt af.

 MBO_150Mette Bomholt, konsulent, studielisteekspert og trompetist:

– Jeg er blevet stor fan af Folkeklubben, efter jeg så dem til Gramex’ 50 års-jubilæum, og lytter intenst til deres debutalbum ’Nye Tider’ oven på en fantastisk koncert i Vega forrige lørdag. Og så glæder jeg mig til at høre Oh Lands nye udspil ’Wishbone’. Jeg var så heldig at være den, der registrerede studielisten til hendes første album, og har fulgt hende lige siden.

 

AKC_150Anette Kure Corneliussen, medlems- og HR-chef og sanger i Rockkoret:

– Jeg hører i øjeblikket Vocal Line og varmer op til deres nye udgivelse, der kommer i november. Dansk rytmisk kormusik af absolut højeste internationale standard.

 

 

CBL_150Carsten Bo Larsen, seniorkonsulent, udlandsekspert og keyboardspiller:

– Her står den lige nu på Marie Keys ‘De her dage’. Jeg nåede ikke at få billetter til hendes koncerter i Vega her i november, men er skrevet på venteliste – og krydser fingre! Og så hører jeg (stadig!) Ginger Ninjas ‘Sunshine’.

 

Vi eeeelsker dansk

Det er ikke kun sidste torsdag i oktober – eller i Gramex – vi hører dansk musik.

Danske forbrugere efterspørger i den grad musik af danske kunstnere. Ifølge en undersøgelse foretaget af Spil Dansk Dagen er halvdelen af navnene på hitlisterne hos tre forskellige streamingtjenester danske. De pointerer også, at danske udgivelser udgjorde knap 48 % af det samlede digitale salg ifølge IFPI’s årsopgørelse fra 2012.

Tallene fra Gramex viser også, at dansk musik er hot: Sidste år var hele 7 ud af de 10 mest spillede hovedartister nemlig danske. Året før gjaldt det ”kun” 6 ud af 10.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare