Gramex sikrer Fischer stor fangst

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Hos Gramex er vi villige til at gå langt for at yde vores medlemmer den bedste service – i nogle tilfælde så langt, at vi rejser land og rige rundt for at møde dem. Det gør vi for at sikre, at musikerne får betaling for deres arbejde – også i de tilfælde, hvor de ikke selv er klar over, at de har penge til gode.

Det var tilfældet med den ungarske Adam Fischer, der i 13 år har styret dirigentstokken som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkestret. Den 29. februar i år kunne han se sin konto vokse med raketfart – og selvom det lignede noget, der var sendt fra himlen, skyldtes det Gramex’ Medlemsservice & Repertoireafdeling, der insisterede på, at ungareren skulle have udbetalt sine penge.

– Det plejer ikke at være noget problem at komme af med pengene, men er musikeren ikke medlem af Gramex eller en af vores søsterorganisationer i udlandet, kan vi ikke udbetale pengene. Det var tilfældet med Adam Fischer, der godt nok var medlem hos vores franske samarbejdspartner, ADAMI, men han var det, vi kalder regionalt medlem. Og det kræver et fuldt medlemskab i én af organisationerne, hvis man skal have udbetalt de penge, man har optjent, fortæller Anette Kure Corneliussen, Medlems- og HR-chef i Gramex.

Det var tilsyneladende ikke så let at få fat i den ungarske dirigent, der risikerede at gå glip af den klækkelige sum, der lå og ventede på ham i Danmark. Efter forgæves at have kontaktet ham og hans manager, så Gramex ingen anden udvej end at troppe op i DR-byen, da ungareren i januar besøgte Danmark for at optage med UnderholdningsOrkestret. Og den strategi virkede. Adam Fischer blev sat ind i sagen og efter at have hørt om både medlemskab af Gramex og af organisationer i resten af verden, underskrev den tilfredse chefdirigent medlemserklæringen.

Normalt er det musikerens eget ansvar at sikre sig, om han eller hun har penge til gode hos Gramex – blandt andet ved at tjekke, at der er styr på studielisterne i forbindelse med en udgivelse – men der kan altså være særlige tilfælde, hvor kunstneren ikke får øje på guldet. Når sådanne situationer opstår, gør Gramex alt, hvad de kan, for at pengene havner hos den rette ejermand, forsikrer Anette Kure Corneliussen.

– Vi tager gerne en lille tur ud i landet for at sikre, at musikerne får de penge, de har krav på.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare