Webcasting

Webcasting (internetradio) finder sted, når en webcaster sammensætter et programindhold i form af tale og/eller musik, og udsendelsen streames på internettet. Webcasting kan finde sted både som ren ”internetfødt” radio og i form af simultan streaming af en eksisterende FM-kanal.

Aftale om webcasting

Når der er inkluderet musik i en programflade, der streames på internettet, skal du/I indgå en aftale med Gramex om webcasting.

Hvis du/I har en lokalstation og ønsker at sende analoge programmer simultant på internettet, skal du/I ikke indgå en særskilt aftale for webcasting. Den simultane udsendelse på internettet er inkluderet i betalingen for analog udsendelse.

Læs mere om lokalstationer under ‘Musik i radio og tv’

Hvis du/I ønsker at bruge musik, lydbøger, mv. i forbindelse med webcasting, kan du/I finde oplysninger om aftalen, priser og rapportering herunder.

Aftalen er et tillæg til de broadcastere, der i forvejen har aftale(r) med Gramex om radioaktiviteter. Såfremt du/I ønsker at indgå en webcastaftale, uden i forvejen at have aftaledækkede broadcastaktiviterer, skal du/I kontakte Gramex for at indgå en individuel aftale.

Når du/I har udfyldt og underskrevet aftalen, skal du/I sende den til os. Du kan enten sende aftalen med posten eller som et scannet dokument vedhæftet en e-mail.
Vær opmærksom på at vi skal have alle siderne af aftalen tilsendt.

Aftale om webcasting

Rapportering

Som kommerciel webcaster skal du/I hvert år indsende en specificeret rapportering af minimum to ugers forbrug af udgivne lydoptagelser. Som ikke-kommerciel webcaster skal du derimod kun udfylde en årlig erklæring.

Rapporteringsskema “Kommerciel” – Excel

Musik online på andre måder

Baggrundsmusik på hjemmeside
On demand aktiviteter

Download

Hvis du/I ønsker at lægge musik til download på en hjemmeside, hvor brugerne kan downloade musik til deres egen computer som eksempelvis en mp3-fil, skal du/I have tilladelse fra de medvirkende udøvende kunstnere og pladeselskabet. For yderligere information kontakt pladeselskabernes brancheorganisation IFPI.

Kontakt

Du/I er velkommen til at kontakte os, hvis du/I har brug for yderligere oplysninger.

Gramex
Forretningsudvikling & kommunikation
Tlf. 33 85 32 00
E-mail: kunde@gramex.dk