Gramex får ny reporter

Mette_praktikant_presse

Af Mette Hjortshøj, ungdomsreporter, Gramex

I denne uge har Gramex sin helt egen ungdomsreporter. Hun skal interviewe medlemmer og skrive nyheder til hjemmesiden. Mød Mette, der er i praktik og elsker musik.

Jeg hedder Mette Hjortshøj og er ungdomsreporter  i Gramex. Jeg går i 9.klasse på Karlslunde Skole.

Musik er noget jeg bruger meget tid på, især i min fritid. Jeg synger i kor i Karlslunde, hvor vi både synger salmer, fordi vi er et kirkekor, men hvor vi også laver rytmiske ting, som ikke virker særlig kirkelige! Vi har bl.a. sunget inde på Strøget i København og i Tivoli til Musikskolernes dag.

Jeg danser også hiphop, hvor der  selvfølgelig også er en masse musik. Det fede ved hiphop er, at det ikke bare er ”arme bøj og arme stræk”. Der er noget attitude, og man skal ligesom følge musikken – ens bevægelser skal ”passe ind”. Vores hold har valgt, at vores tema skal være ”Beyoncé”. Så det er vildt fed musik, vi danser til.

I skolen har jeg musik som valgfag, hvor jeg spiller trommer. Det er en sjov, men også svær udfordring, for man skal hele tiden ramme rigtigt og styre tempoet.  Det er helt sikkert en fordel, at jeg kan læse både noder og rytmer. Så det gør det lidt nemmere. Da jeg var mindre spillede jeg blokfløjte i omkring 6 år, og har altid været meget glad for musik. Jeg stoppede til blokfløjte, fordi jeg synes, det blev for meget det samme, jeg ville hellere prøve at have udfordring på et andet instrument. Det blev så klaver for en kort periode, indtil min lærer stoppede.

Flere af mine veninder er også meget musikalske, så vi kan også sagtens få en eftermiddag på værelset til at gå med at spille og lytte til musik. En af mine veninder har både et klaver, tre guitarer og nogle rasleæg, så det er ret sjovt. Vi spiller meget forskelligt. Det kan være alt fra Hozier til Jeff Buckley og Rihanna.

Det er også meget forskelligt, hvad jeg hører af musik. Det kan være alt fra, hvad der ligger på hitlisterne til mindre kendte bands.  I øjeblikket hører jeg mest alternativt, og lidt rock. Jeg hører meget Fall Out Boy, Panic! At the Disco, Lucas Graham og Carpark North.

Koncerter er noget, jeg først lige er begyndt at tage til, selvom jeg er 15 år gammel. Men det er helt sikkert noget, jeg vil gøre mere fremover. Jeg var til Grøn koncert i juli, hvor der var mega fed stemning og en masse vildt gode kunstnere. Min mor, min veninde og jeg var mest ved Grøn scene, hvor Mads Langer, Tim Christensen, Lukas Graham, Burhan G og Nik & Jay spillede. Det var virkelig godt, for kunstnerne var til stede og gav et fantastisk show. Jeg glæder mig allerede meget til, at jeg i slutningen af november skal til Carpark North koncert.

Og så glæder jeg mig til at skulle være her i Gramex.

 

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare