Én verdensstjerne for 3s pris

hund_lille

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

En Boston Terrier og en verdenskendt rapper. Det er opskriften på teleselskabet 3s nye reklamekampagne. I hovedrollen er selveste Snoop Dogg, der sammen med teleselskabets firbenede maskot bringer bling over det danske brand. Det ligner unægteligt vejen til succes – men man behøver slet ikke verdensstjerner for at bruge musikken strategisk i sin markedsføring, mener underdirektøren i Gramex.

– Det handler først og fremmest om at finde det rette match. Når en virksomhed eller et brand ønsker at bruge musik eller bestemte musikere til at markedsføre sit produkt, er det helt afgørende, at de to ting spiller sammen. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at kendisfaktoren ikke har en værdi, men det er faktisk ikke det allermest afgørende, forklarer Thomas Maagaard Dyekjær, underdirektør i Gramex.

Han indrømmer, at det er et imponerende setup, som det danske teleselskab har fået stablet på benene.

– Det er klart, at det har en værdi, at der er tale om en verdenskendt rapper, der repræsenterer et dansk teleselskab. Men hvis der ikke er tale om et godt match – hvor musikken eller kunstneren afspejler de værdier, som forbrugerne forbinder med brandet, så ville interessen hurtigt forsvinde. Faktisk kan det få den helt modsatte effekt; at forbrugerne føler, at virksomheden – ved at sætte et ”tilfældigt” kendt ansigt på en vare – forsøger at købe sig til deres gunst. Det kan blive opfattet som en form for falsk varebetegnelse, lyder det fra underdirektøren, der fremhæver Pepsis storstilede kampagne med Michael Jackson i 80’erne, der tog en uheldig drejning.

– Pludselig var Michael Jackson i politiets søgelys og blev anklaget for incest, imens han hang på samtlige Pepsi-plakater og reklamerede for dét, der skulle være de unges  favoritdrik. Det er selvfølgelig ikke til at forudsige – men det viser bare, hvor påpasselig man skal være, når man matcher et brand og et band, forklarer han.

Teleselskabet 3 har i sin nye kampagne med Snoop Dogg fået hjælp af reklamebureauet Co+. Og de har allerede erfaring med at engagere verdensberømtheder i danske reklamefilm. Senest gjorde de den cubansk-amerikanske Eva Mendes til frontfigur for Cocio.

Denne gang gælder det den verdensberømte rapper og producer, der ifølge teleselskabet selv passer perfekt til 3s brand som et teleselskab med kant og attitude.

Og der er al mulig grund til at satse på musik som et strategisk værktøj i markedsføringen, mener Thomas Maagaard Dyekjær.

– Vi bliver påvirket af lyd – også når vi ikke er direkte opmærksomme. Derfor er musik et meget stærkt kommunikativt redskab – som bl.a. er oplagt at bruge i en reklame, hvor der typisk er meget kort tid til at nå ud med sit budskab og få skabt en bestemt stemning. Det er også derfor, at mange reklamer anvender et kendt stykke musik – i håb om at kunne få de associationer, som forbrugeren allerede har med det konkrete stykke musik, koblet sammen med produktet, forklarer han og tilføjer:

– Man skal dog ikke undervurdere værdien af at anvende helt ny musik eller et band, der endnu ikke er verdenskendt – det kan være med til at skubbe brandet i en ny retning og skubbe artisten eller bandet frem i rampelyset. Det er alt andet lige mere interessant med et partnerskab, hvor værdien går begge veje, forklarer han og henviser til Apples samarbejde med The Blue Van, der for nogle år siden kickstartede danskernes karriere internationalt.

– Det er bare ét eksempel på et succesfuldt partnerskab. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at se endnu flere i fremtiden. Der er så mange muligheder, når det gælder musik i markedsføringen – og finder man det rette match, kan man sagtens spare verdensstjernen fra budgettet.

 Læs mere

Gør dit brand til kulturbærer

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare