Emmilie kan tørre øjnene

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Danske Emmilie De Forest sang om teardrops og ulykkelig kærlighed, da hun i lørdags vandt Eurovision Song Contest 2013 i Malmø. Men der er tilsyneladende intet at være ked af for den 20-årige danske darling; hendes vinderhit er nemlig allerede blevet spillet flere gange i radioen rundt om i hele Europa.

Hun fik 12 point af hele otte lande. Emmilie De Forest er ikke bare danskernes favorit.  Men er det de samme lande, der også har afspillet ”Teardrops” flest gange i radioen i løbet af den sidste uge?

Nordiske venner
Siden tirsdag 14. maj, hvor semifinalen løb af stablen i Malmø er det danske Grand Prix-bidrag ”Teardrops” blevet spillet i alt 2.501 gange. Tallene stammer fra Music DNA, der registrerer data fra radiostationer i hele Europa.

Til trods for at vores nordiske naboer var en smule tilbageholdende med pointene i finalen, står de, sammen med danske radiostationer, for 1.065 af afspilningerne. Særligt Sverige, der husede dette års Melodi Grand Prix show, har været rundhåndet med afspilningerne og skruet op for Teardrops i alt 442 gange siden semifinalen i sidste uge.

Lande med toppoint
Helt i tråd med pointfordelingen ved lørdagens finale fordeler også antallet af afspilninger sig på de forskellige lande rundt om i Europa.

De lande, der har spillet det danske vinderhit flest gange i radioen siden semifinalen 14. maj og en uge frem, er: Sverige (442), Danmark (402), Tyskland (354), Holland (201), Finland (146) Storbritannien (110), Slovenien (97), Spanien (77). Disse lande – naturligvis med undtagelse af Danmark – er alle lande, der har givet Emmilie De Forest toppoint (mellem 7 og 12) i finalen.

Få østeuropæiske stemmer
Det er ikke blandt de østeuropæiske lande, at Danmark finder sine største støtter i Melodi Grand Prix-sammenhænge. Til trods for at det i år lykkedes Emmilie De Forest at synge sig ind i stuerne og hjerterne på 37 af de i alt 38 lande, står det sløjt til med den østeuropæiske fanskare, der ikke gav Danmark over 6 point i finalen. Det samme gælder radioafspilningerne; Teardrops er blevet spillet sammenlagt 225 gange i alle de østeuropæiske lande i den seneste uge. Til sammenligning står Benelux-landene (Belgien, Holland og Luxemborg) for hele 275 afspilninger.

Ét østeuropæisk land skiller sig dog ud fra mængden. I Rumænien har man varmet godt op til Eurovisionen i Malmø. I ugen op til semifinalerne og finalen er Teardrops blevet spillet 16 gange i radioen – nummeret er ikke blevet spillet i nogle af de andre østeuropæiske lande i samme periode. Det har muligvis påvirket stemmegivningen i finalen i lørdags – Rumænien gav i hvert fald 6 point til danske Emmilie og var med til at øge forspringet til Aserbajdsjan og Ukraine, der blev hhv. nummer to og tre ved dette års Internationale Melodi Grand Prix.

Tallene stammer fra Music DNA og er målt i perioden 7.-14. maj 2013. 

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare