Dronningen af pop!

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Hvis man kan tale om en dronning inden for dansk pop, så går titlen i øjeblikket til Medina. Igen i år sidder den danske sangerinde på tronen, når det gælder de mest spillede hovedartister i 2012. Titlen som Danmarks ukronede popprins er derimod sværere at placere.

Sidste år vippede hun Rasmus Seebach af pinden; i år formåede hun at holde fast i den førerposition. Medina er ifølge tal fra Gramex den artist, der er blevet spillet allermest i radio og på tv i 2012.

Udover Medina er der ikke mange gengangere fra sidste år. Fem nye artister har kæmpet sig til en plads på listen, heriblandt Coldplay (4), Alphabeat (5), Aura Dione (6), Lukas Graham (8) og Kelly Clarkson (10).

Syv danske artister – mod kun seks sidste år – er det blevet til på dette års Top 10 over mest populære artister. Mens Aura og Lukas Graham kan glæde sig over for første gang at være kommet i selskab med de mest spillede, må Rasmus Seebach, der ellers tidligere har bejlet til titlen som Danmarks popprins, se sig slået af både Steffen Brandt fra Tv-2 på 3. pladsen og Coldplays Chris Martin på 4. Pladsen. Seebach selv ligger i år nummer 7 på listen.

I det hele taget er det en liste, der er domineret af popprinsesser. I seks ud af ti tilfælde står der en kvinde bag mikrofonen; det gælder blandt andet på 2. pladsen, hvor Adele, der sidste år lå nummer 6, er helt oppe og ånde Medina i nakken.

Mens 10 artister kan glæde sig over at være blandt de mest spillede i 2012, er Nik & Jay og Lady Gaga, der begge lå i top 5 i 2011, røget helt ud af dette års liste.

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare