DI tror på dansk lydeventyr

Isbjerg

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

Vi har kun set toppen af isbjerget. Sådan lyder det fra Dansk Industris branchedirektør, der spår den danske lydbranche en strålende fremtid. Det er ikke mindst det nye vækstinitiativ Lydens Hus i København, der får DI til at tro på nye danske lydeventyr.

Lydbranchen får sit helt eget hus i København. Vækstfabrikken Lydens Hus bliver den første nogensinde, der samler kreative og højteknologiske iværksættere under ét tag i håb om, at de i fællesskab kan udvikle deres forretning og bidrage til, at Danmark bevarer sin globale førerposition inden for lyd.

Det glæder branchedirektøren i Dansk Industri, Adam Lebech, der har store forventninger til den danske lydindustri.

– Vi har et stærkt forskningsmiljø, og vi har nogle stærke virksomheder inden for området, forklarer han i et interview til TV2 Lorry.

Dansk lydbranche er allerede stor. Med en årlig omsætning på over 30 mia. kroner er der tale om en dansk spidskompetence i verdensklasse. Det er virksomheder som GN Resound, B&O,  Oticon og Brüel og Kjær, der har bragt Danmark i førertrøjen inden for lyd.  Men potentialet og talentmassen er langt fra udtømt, mener DI-direktøren:

– Vi har kun set begyndelsen af isbjerget.

Også Gramex’ direktør, John R. Kristensen har store forventninger til dansk lyds fremtid og til iværksætterne i det nye Lydens Hus.

– Nu skal man passe på med ikke at tage munden for fuld. Men vi kunne da godt tænke os, at lydbranchen bliver det næste vindmølleeventyr, lyder det fra direktøren.

Læs mere

Se indslaget om Lydens Hus på Tv2 Lorry

Iværksætternes nye lydlegeplads

 

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare